Tvrtke i tržišta
StoryEditor

U proizvodnju u Kanfanaru BAT ulaže novih 400 milijuna kuna

08. Travanj 2022.
Zvonko Kolobara i Roberta Palazzettifoto Pixsell

U proizvodnju novih kategorija duhanskih proizvoda u tvornici u Kanfanaru BAT Grupa uložit će novih 400 milijuna kuna. Ta se investicija nastavlja na prošlogodišnje ulaganje teško 200 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za glo TM Hyper uređaje, čime BAT potvrđuje status jednog od najvećih stranih privatnih investitora u Hrvatskoj. Od preuzimanja TDR-a 2015. godine, BAT je u proizvodnju u Hrvatskoj uložio gotovo 1,1 milijardu kuna.

Novu investiciju čelništvo BAT-a jučer je predstavilo premijeru Plenkoviću, a danas novinarima na brifingu kojeg su održali Roberta Palazzetti, direktorica Regije BAT Južna Europa, koja objedinjava 18 tržišta, te Zvonko Kolobara, generalni direktor BAT Adria, koji pokriva osam tržišta.

- Ulaganjem ukupno 600 milijuna kuna u proizvodne linije Hrvatska je dodatno ojačala svoj položaj na BAT-ovoj globalnoj proizvodnoj karti. Pritom je Kanfanar jedna od rijetkih tvornica u svijetu koja, uz cigarete, proizvodi i grijane duhanske proizvode. Riječ je o proizvodima nove kategorije s potencijalom značajnog smanjena rizika za odrasle pušače - izjavila je Roberta Palazzetti.

Nakon što najnovija investicija u tvornicu u Kanfanaru bude realizirana, u njoj će omjer proizvodnje klasičnih cigareta i grijanih duhanskih proizvoda biti otprilike pola-pola, pri čemu će 99 posto grijanih duhanskih proizvoda biti plasirano u izvoz.

- Ova BAT-ova ulaganja daju veliki doprinos domaćem gospodarstvu jer uvođenje nove proizvodnje, inovacije i suvremene tehnologije donose dodatni rast izvoza, zapošljavanje i razvoj potpuno novih znanja koja oblikuju Kanfanar u tvornicu budućnosti - naglasio je Zvonko Kolobara.

Već je lanjsko ulaganje od 200 milijuna kuna rezultiralo otvaranje sedamdesetak novih radnih mjesta. O tome koliko će se broj zaposlenih povećati i nakon realizacije novih 400 milijuna kuna još je prerano govoriti.

22. travanj 2024 05:27