Tvrtke i tržišta
StoryEditor

United Grupa i matična kompanija Summer BidCo formirale cijene za izdavanje obveznica od 1,73 milijarde eura

29. Siječanj 2024.

Zahvaljujući snažnom operativnom poslovanju koje se očituje u stalnom rastu prihoda i EBITDA-e, United Grupa iskoristila je povoljno tržišno okruženje kako bi uspješno finalizirala rundu financiranja od 1,73 milijarde eura. Kako se navodi u priopćenju, sredstva će se koristiti za prijevremenu otplatu postojećih osiguranih obveznica s dospijećem 2026. i 2029. godine, postojećih Pay-If-You-Can PIK obveznica s dospijećem 2025. godine, kao i za otplatu revolving kreditne linije. Na ovaj način United Grupa, dodaje se, produžuje dospijeća obveza u 2025. i 2026. godini, smanjuje troškove kamata na refinancirane obveznice za 2029. godinu te dodatno jača strukturu kapitala.

Dosljedan i stalan rast prihoda i prilagođene EBITD-a operativne dobiti (uz prosječne godišnje stope rasta od 32 posto i 28 posto između 2015. i 2022. godine), visoki nivo EBITDA marže, značajan napredak u opsegu poslovanja i diverzifikaciji, kao i poboljšana valutna struktura posljednjih godina, zajedno s transakcijom razduživanja pri prodaji TowerCo, dovela je do potvrde kreditnog rejtinga United Grupe od strane Moody‘s (B2, stabilan) i S&P (B, pozitivan). Transakcija je naišla na pozitivan interes investicijske zajednice, što je rezultiralo znatno većom potražnjom od potrebnog iznosa za refinanciranje.

Sa sjedištem u Nizozemskoj, United Grupa je vodeći pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi koji korisnicima pruža široku paletu telekomunikacijskih usluga. Ima jednu od najširih mreža pokrivenosti u regiji i korisnicima nudi jedinstven izbor sadržaja, od lokalnih do izbora sadržaja iz cijelog svijeta. Ovaj važan strateški korak omogućit će Grupi da se usredotoči na nastavak pružanja najboljih telekomunikacijskih usluga svojim korisnicima i zadržavanje svoje vodeće tržišne pozicije, stoji u priopćenju iz United Grupe.

27. travanj 2024 17:20