Ukratko
StoryEditor

Adriatic osiguranje širi poslovanje na tržište EU

14. Veljača 2019.

Adriatic osiguranje novo je ime pod kojim Jadransko osiguranje, nakon 27 godina uspješnog rada na hrvatskom osigurateljnom tržištu, posluje od 1. siječnja 2019. Ovo osiguranje posluje u sklopu Koncerna Agram, vodeće hrvatske osigurateljne grupacije, a uspješnu poslovnu godinu, temeljenu na promišljenoj strategiji i inovativnom i dinamičnom pristupu, Adriatic osiguranje završava respektabilnim poslovnim rezultatima. Uz rast premije od 11,3 posto u 2018., društvo je godinu završilo na trećoj poziciji na iznimno konkurentnom tržištu neživotnih osiguranja u Hrvatskoj.

Adriatic osiguranje spremno za iskorak na EU tržište

Poslovnu 2019. godinu obilježit će novi razvojni ciklus u poslovanju Društva kroz investicije, širenje i još snažniji rast te povećanje broja osiguranika. Uz zdravo postavljene poslovne temelje u Hrvatskoj, Adriatic osiguranje krenulo je u nove izazove i veliki poslovni iskorak na tržište Europske unije. Investicijski ciklus u Italiji već traje; prvi u nizu bio je kupnja poslovnih zgrada u središtu Trsta i Udina čija je obnove u tijeku, a odvija se po najvišim standardima Koncerna. Osim toga, u tijeku je i opsežan proces kadrovskog ekipiranja kako bi se s prvim danima iduće godine krenulo u ugovaranje i izdavanje prvih polica.

Adriatic osiguranje na talijanskom tržištu u prvoj fazi poslovanja nudi sve vrste osiguranja vozila. Radi se o tržištu velikog potencijala; u Italiji živi 60,5 milijuna stanovnika, a BDP po stanovniku iznosi 26.500 eura što pruža priliku snažnom plasmanu kvalitetnih proizvoda Adriatic osiguranja.

Adriatic nudi više od 150 vrsta osiguranja

Glavni poslovni cilj Adriatic osiguranja u idućem desetljeću je daljnja internacionalizacija poslovanja, investiranje i strateško pozicioniranje na novim tržištima, ali i razvoj inovativnih IT rješenja koja će pratiti rast i razvoj. Adriatic osiguranje u ponudi ima više od 150 vrsta osiguranja počevši od osiguranja motornih vozila i imovine do različitih vrsta osiguranja odgovornosti. Dosadašnji rezultati poslovanja jamstvo su da i Adriatic osiguranje, na sigurnim i stabilnim temeljima, ambiciozno kreće u izgradnju uspješne budućnosti. Budućnosti koju ispisuje već 27 godina i koja će se, uz hrvatski, ispisivati i na ostalim europskim jezicima.

23. travanj 2024 19:22