Ukratko
StoryEditor

Aura otvorila muzej u najmanjem gradu na svijetu

03. Studeni 2022.

Iz Destilerije Aura ove je godine na tržište izašlo pet novih proizvoda, a njezini vlasnici, supružnici Daša i Mišel Sirotić otvorili su i muzej u Humu

Ponuda tvrtke Aura iz Buzeta bogatija je za pet novih proizvoda, prvi put predstavljenih na tržištu u kasno proljeće 2022., čiju su kvalitetu kupci vrlo brzo prepoznali. Aura sada ima ukupno 25 vrsta rakija i likera, četiri vrste džina i sedam vrsta džemova. Svi su potpuno prirodni, sačinjeni od samoniklog bilja i divljeg voća ubranoga u ekološki čistom okolišu. Spravljaju se u povijesnom podrumu iz 1905. u Buzetu, u kojemu je smještena Destilerija Aura i gdje se proizvode pića, kuhaju džemovi te maceriraju rakije.

U dijelu destilerije je degustacija i prodaja, gdje stručno educirano osoblje posjetitelje upoznaje s proizvodnim procesom, što je naročito interesantno strancima, koji na jednom mjestu kušaju autohtono i domaće te upoznaju tradiciju i kulturu Istre.

Na više mjesta moguće je kupiti proizvode Aure; u specijaliziranim prodavaonicama delicija i prirodnih proizvoda, vinotekama, zračnim lukama, a dio ih se i izvozi.

Aura posluje pod sloganom ‘Rukom ubrano, s ljubavlju pripremljeno’, a tvrtka je u vlasništvu obitelji Sirotić i nastala je kao odgovor na sve veću tržišnu potražnju za vrhunskim autohtonim proizvodimaa istarskog podrijetla.

Prije osnivanja tvrtke obitelj Sirotić takve je istarske delicije pripremala za vlastite potrebe te ih je počeli nuditi za degustaciju u svojoj prodavaonici slika u Humu, a potom i prodavati.

Tvrtkom Aura upravljaju supružnici Daša i Mišel Sirotić, koji su dosad osvojili 35 zlatnih odličja za proizvode na prestižnim svjetskim natjecanjima. Tijekom ove godine učinili su iskorak u poslovanju i proširili djelatnost na nešto posve drukčije – u Humu, najmanjem gradu na svijetu, otvorili su Museum of Hum Aura.

Muzej pripovijeda prošlost, običaje i kulturu sjevera Istre u 11 tematskih prostorija i s 1500 izloženih predmeta. Nova godina donijet će i nove izazove te je, osim proširenja proizvodnog prostora, u planu otvaranje dviju novih trgovina i predstavljanje novih proizvoda. 

17. travanj 2024 08:13