Ukratko
StoryEditor

Cargo-partner kao aktivan član u Vijeću za održivu logistiku

29. Rujan 2016.

Kao aktivni član Vijeća za održivu logistiku (Council for Sustainable Logistics - CNL), cargo-partner podržava implementaciju projekata za održivu gradsku i skladišnu logistiku. CNL je smješten u Centru za globalne promjene i održivost na Fakultetu za Prirodne resurse i znanosti u Beču. Prvi cilj im je ubrzati uvođenje korištenja električnih kamiona.

Vršitelj usluga transporta i info-logistike cargo-partner je jedna od 15 poduzeća s područja logistike i proizvodnje koji su se udružili u Vijeće za održivu logistiku (CNL). Članovi ove inicijative, koja je jedinstvena te vrste u Europi, poduzimaju korake kako bi implementirale održive logističke solucije CNL je smješten u Centru za globalne promjene i održivost na Fakultetu za Prirodne resurse i znanosti u Beču. Inicijativa je podržana i od Instituta za proizvodnju i logistiku kao i od Instituta za transportne studije.

 Napredak u korištenju električnih kamiona

Jedan od prvih ciljeva je prijelaz na električna vozila u gradskoj distribuciji. U koordinaciji s proizvođačem kamiona MAN, članovi CNL-a rapidno ubrzavaju taj napredak, uključujući i opskrbu testnim vozilima težine od 18-26 tona. U 2019 će firme članovi CNL vijeća započeti testiranje distribucije tim vozilima pod budnim nadziranje mod tvrtke MAN. Kao dodatak tranziciji na električna vozila, CNL radi na implementaciji solucije za održivu urbanu i skladišnu logistiku.

Održiva logistika by cargo-partner

Stefan Krauter, CEO u cargo-partneru već dugi niz godina podržava uporabu električnih kamiona u urbanoj logistici. Konstruiranjem energetski učinkovitog i Logističkog centra, cargo-partner sada poduzima značajan korak u održivoj skladišnoj logistici.

25. travanj 2024 18:12