Ukratko
StoryEditor

cargo-partner kreće velikim koracima u Sloveniji

11. Veljača 2019.

Izgradnja iLogističkog centra u Ljubljani ubrzano i sigurno napreduje. cargo-partner kao brzo rastući transportni i info-logistički pružatelj usluga u Europi vidljivo raste. Osim toga, podružnica cargo-partner Slovenija je nedavno je dobila ‘Invest Slovenia FDI‘ nagradu. Sa željom da proslavi svoja dostignuća i zahvali  svojim vjernim kupcima, cargo-partner je na Ljubljanskom dvorcu organizirao ekskluzivnu „zabavu prije nove godine“.

Izgradnja iLogističkog centra cargo-partnera u Ljubljani službeno je započela u lipnju 2018. Trenutno su radovi u punom zamahu, u studenom 2018. završen je preljev visokog skladišta. U upravnoj zgradi završena je oplata drugog kata i pripreme za treći kat. Servisne zone - kotlovnica, električna servisna soba i strojarnica su gotovo dovršene, a sadržaji tipa protupožarnog sprinkler sustava, grijanja i električnih instalacija su u fazi postavljanja. U prostoru za skladištenje križnih stanica i blokova, temelj je završen i postavljeni su prvi betonski stupovi. U tijeku su svi planirani građevinski radovi kako bi sve bilo spremno za službeno otvaranje u ljeto 2019. godine.

Novi iLogistički centar smješten je neposredno uz Ljubljansku zračnu luku, udaljen oko 20 minuta od centra grada. Osigurati će 25.000 m² skladišnog prostora, stvoriti više od 30 novih radnih mjesta u prvoj fazi i snažno doprinijeti daljnjem razvoju regije. Ovaj doprinos nedavno je nagrađen nagradom Invest Slovenia FDI u kategoriji "Logistički centar / Hub" koju je izdao SPIRIT Slovenija, 27. studenog 2018. godine. Od 2006. godine SPIRIT Slovenija nagrađuje najbolje strane investitore za  ostvarene  izvanredne rezultate prethodne godine i značajan doprinos razvoju slovenskog gospodarstva. Organizirana u uskoj suradnji sa slovenskim Ministarstvom za gospodarski razvoj i tehnologiju, FDI nagrada dio je sveobuhvatne slovenske strategije za stjecanje izravnih stranih ulaganja.

Povodom dodjele nagrada, Viktor Kastelić, direktor cargo-partner Slovenija, objasnio je motivaciju za ulaganje:

„Vjerujemo da će ovo posebno mjesto u blizini zračne luke Brnik i luka Koper i Trst ostati važan ulaz iz Azije i Sredozemnog mora. Nadalje je naglasio važnost integriranog pristupa tvrtke logistici kao ključnom razlikovanju na tržištu: “Kao srednje velika tvrtka, u mogućnosti smo kreirati personalizirana rješenja za potrebe određenih kupaca i industrija. Mi ne nudimo samo prijevoz od točke A do točke B, već težimo dubokoj integraciji s kupcima putem naših sveobuhvatnih IT sustava. To nam omogućuje da podržimo naše klijente u svakom aspektu njihovog opskrbnog lanca."

Povodom proslave kraja uspješne godine, cargo-partner Slovenija ugostio je već tradicionalnu „Pre-Novogodišnju zabavu“ za 250 gostiju iz cijelog svijeta početkom prosinca na slavnom Ljubljanskom dvorcu. Večernji zabavni program, koji je uključivao živu glazbu i dinamičan bife, bio je vrlo dobro prihvaćen od strane međunarodnih gostiju.

16. travanj 2024 05:57