Ukratko
StoryEditor

cargo-partner pruža učinkovitu logistiku rezervnih dijelova za ENGEL u novom iLogističkom centru

21. Rujan 2018.

Međunarodni proizvođač strojeva ENGEL je centralizirao cjelokupnu logistiku rezervnih dijelova uz pomoć cargo-partnera. Inovativni centar iLogistike pruža idealne uvjete za ovakve izazove.

ENGEL Austria je međunarodni proizvođač strojeva za injekcijsko ubrizgavanje, prešanje i automatsko upravljanje dijelovima strojeva, sa sjedištem u Schwartzbergu, Austrija.

Za optmizaciju opskrbe rezervnih dijelova, ENGEL je tražio iskusnog logističara koji će im pomoći u procesu centralizacije i modernizacije logistike rezervnih dijelova.

>>>cargo-partner službeno započeo izgradnju iLogističkog centra u Ljubljani

Novoizgrađeni iLogistički centar cargo-partner pokraj zračne luke Beč ponudio je idelanu platformu za ovaj izazov. Od 1. lipnja tekuće godine, ENGEL je povjerio informacijsku logistiku rukovanja rezervnih dijelova međunardnom info-logističaru cargo-partner.

Zbog brzog rasta poslovanja tvtke ENGEL tijekom prošle godine, skladišni prostor u tri proizvodna pogona u Austriji više nije bio dovoljan za smještaj visokih proizvodnih kapaciteta proizvođača strojeva. Dijelovi koji su prethodno bili pohranjeni u vlastitim objektima tvrtke ENGEL, prebačeni su u iLogistički centar cargo-partnera. ENGEL-ovi kupci diljem svijeta sada mogu dobiti rezervne dijelove iz novog distributivnog centra – izravno ili preko posredničkih čvorišta kojima upravlja ENGEL u svojim podružnicama i predstavništvima.

>>>cargo-partner osigurava neprekinuti hladni lanac za organsku čokoladu Zotter

Prebacivši logistiku rezervnih dijelova na središnju lokaciju u neposrednoj blizini važnog distribucijskog središta, ENGEL je omogućio otpremnicima kasniji prihvat robe, te ujedno klijentima produljio  vrijeme narudžbe. Pošiljke koje dolaze iz različitih proizvodnih postrojenja, sada se mogu uspješnije  konsolidirati, što rezultira konkurentnijom strukturom troškova. Ujedno su uspjeli omogućiti svojim klijentima prednost uz skraćivanje vremena prijevoza na manjim dionicama, što je smanjilo potencijalne grešake i kašnjenja. Uštedom vremena ENGEL je omogućio višu razinu usluge svojim klijetima.

Glavni zahtjevi proizvođača bili su skladištenje sitnih dijelova, paleta te dugih i teških komada opreme u UV okruženju, zaštićenom od prašine i prljavštvine, uz konstantnu vlagu zraka. Osim toga, prostor omugućuje utovar i istovar sa svih strana kamiona u svim vremenski uvjetima. iLogistički centar u Fischamendu nudi sveobuhvatan sustav s visokim regalima, uključujući police za sitne dijelove, široke i uske kutne police, konzole, Lean-Lift i ormariće s ladicama. Zahvaljujući izvrsnoj izolaciji, kvalitetnom podu i zračnim bravama na svim rampama, skladišni prostor je zaštićen od prljavštine i prašine. Vlažnost zraka mjeri se u redovnim razmacima i uvijek ostaje konstantna s najviših 70%. Dodatno, inovativna drvena konstrukcija omogućuje ekonomičan temperaturni raspon između 15 i 26 °C (+/- 2°C).  Cijeli objekt osiguran je alarmnim sustavom i video nadzorom.

>>>Cargo-partner pomaže socijalno ugroženim romskim obiteljima u Slovačkoj

ENGEL-ovi zahtjevi u odnosu na procese i procesna područja, procjenjivani su u okviru nekoliko planerskih radionica. Sofisticirani postupci proizvođača strojeva zahtjevaju odvojena područja za prihvat, preuzimanje, pakiranje, isporuku i otpremu robe, kao i kontrolu kvalitete ENGEL-ovih inžinjera. cargo-partner prilagodio je skladišni prostor na temelju potrebnih standarda i ujedno osigurao neophodnu tehničku otpremu. U cargo-partneru je sastavljen specijalan tim stručnjaka koji prati sve ENGEL-ove potrebe.

Harald Wegerer, podpredsjednik službe za korisnike ENGEL, oduševljen je učinkovitom suradnjom: „iLogistički centar cargo-partner nam se desio u pravom trenutku i na pravom mjestu. Uz odličnu lokaciju i blizinu zračne luke Beč, sveobuhvatna tehnička oprema i fino podešeni procesi bili su odlučujući faktori za naš izbor. cargo-partner nas je u potpunosti uvjerio u svoju nadležnost i stručnost u skladišnoj logistici,  te fleksibilnoj suradnji.“

>>>cargo-partner nudi sveobuhvatnu logističku uslugu za proizvođača inovativnog pakiranja PREMIUMPACK

Brza i učinkovita razmjena informacija osigurana je uz pomoć 20 sučelja između WMS sustava (Warehouse Management System) i ENGEL-ovog ERP sustava (Enterprise Resource System). cargo-partner IT odjel za upravljanje projektima omogućuje agilno rješavanje problema i brzu prilagodljivost na kratkoročne promjene u zahtjevima. Rok za početak planiranog projekta 1. lipnja je uspješno započet, a preseljenje svih sitnih dijelova dovršeno je tri tjedna prije planiranog roka.

Na ukupnoj površini od 12.250 m², moderni iLogistički objekt ima 24.500 paletnih mjesta, kao i prostor za sitne dijelove sa 32.000 kutija. Drvena konstrukcija iLogističkog centra, za koju je cargo-partner dobio nagradu, omogućuje jednostavnu kontrolu temperature i vlage, niske operativne troškove, kao i značajno smanjenje emisije CO₂. U ovom inovativnom projektu korišteno je ukupno 4,200 m³ drva, što odgovara 4,200 tona sačuvanog i neiskorištenog CO₂.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

30. travanj 2024 23:05