Ukratko
StoryEditor

Coface Adriatic proslavio je 25 godina poslovanja u Hrvatskoj

29. Svibanj 2023.

Coface Adriatic prošlog je tjedna za svoje poslovne partnere i prijatelje organizirao proslavu 25. obljetnice tvrtke Coface u Hrvatskoj.

Osnovan davne 1946. godine kao francuska tvrtka specijalizirana za izvozno kreditno osiguranje, Coface je globalni lider u kreditnom osiguranju i upravljanju rizicima posljednjih 75 godina. Svojim klijentima pomaže u rastu i razvoju njihovog poslovanja na domaćem i međunarodnom tržištu.

Kroz vrijeme, tvrtka je razvijala inovativna rješenja prilagođena potrebama i poslovnoj strategiji svojih klijenata – od sigurne naplate potraživanja do naprednih usluga za procjenu i praćenje rizika poslovanja. Koristeći stručno međunarodno iskustvo s više od 4.700 profesionalaca u poslovanju i upravljanju rizicima Coface omogućuje trenutno dostupne promjene rejtinga i osnovnih podataka o aktivnosti, stečajevima, registraciji i riziku, za više od 80 milijuna poduzeća diljem svijeta.

Širenjem međunarodnog poslovanja, Coface 1998. godine osniva tvrtku u Hrvatskoj specijaliziranu za upravljanje rizicima poslovanja. Tvrtka se tada zvala Intercredit Zagreb. 2002. godine tvrtka mijenja ime u Coface Intercredit Hrvatska i kako se tvrtka sve više razvijala na našem tržištu, tako je ime Coface postajalo prepoznatljivije. Kroz godine, Coface je u Hrvatskoj pružao podršku svojim klijentima kroz usluge za procjenu i upravljanje rizicima i kroz usluge naplate potraživanja.

2016. godina, za Coface u Hrvatskoj bilo je prvo u nizu pripajanje i jačanja pozicije u području usluga za procjenu i praćenje rizika poslovanja. Reorganizacijom poslovanja i promjenom imena tvrtke u Coface Adriatic proširilo se pružanje usluga za upravljanje rizikom na područje Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije.

Jedna od značajnijih godina bila je 2020. kada je klijentima predstavljena jedinstvena globalna informacijska mreža s analizama rizika – iCON - pomoću koje se jednostavno može optimizirati strategija poslovanja.

Veliki uspjeh grupe Coface i SID PKZ-a u Sloveniji bila je akvizicija koja se odvila 2021. godine i time osnažila tvrtku Coface u Adriatic regiji. Osnivanjem Coface PKZ-a u Sloveniji, tvrtka Coface Adriatic iz Hrvatske postala je dio Adriatic Huba, specijaliziranog za prodaju osiguranja potraživanja i upravljanja rizicima na području 8 zemalja regije, pa su se tako već prethodno navedenima, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Makedoniji i Albaniji, pridružile Srbija, Crna Gora i Kosovo.

Izazovi koji su bili pred tvrtkom Coface savladani su zahvaljujući trudu i radu svakog zaposlenika koji je pridonio rastu i razvoju poslovanja, što je posebno u svom govoru istaknuo predsjednik uprave Sergej Simoniti. Svoje iskustvo dugogodišnjeg rada u tvrtki Coface podijelio je sa svima prisutnima i Saša Marotti.

2023. godina posebna je za tvrtki Coface, jer je predstavljena URBA360 - jedinstven, inovativan, sveobuhvatan alat za potpuni 360-stupanjski pregled rizika poslovanja vaših partnera na globalnoj razini.

S ciljem da udovoljimo zahtjevima klijenata, 2023. godine je osnovana tvrtka Coface Hrvatska, tim vrhunskih stručnjaka specijaliziranih za zastupanje u osiguranju potraživanja koja će pod vodstvom Lucije Marinčić svojim klijentima omogućiti pravu zaštitu od rizika poslovanja.

14. travanj 2024 23:50