Ukratko
StoryEditor

Deseta godišnjica poslovanja Ars Future, hrvatske IT agencije koja osvaja svijet

05. Lipanj 2023.
Tomislav Bilopavlović, Luka Drezga, Ivan Božić i Nikola Jakić, Ars Futurafoto Tin Meze

S radom je počela 2013. godine sa samo dvoje zaposlenika, kao tvrtka specijalizirana za mobilne aplikacije, dizajn i web. Deset godina kasnije, ova IT kompanija koja slovi i za jednog od Najposlodavaca u Hrvatskoj, slavi prvu okruglu obljetnicu, a njihov tim od skoro 60 ljudi radi na projektima za razne industrije – od esporta do zdravstva. Ars Futura, tvrtka Nikole Jakića i Ivana Božića, u svojih je 10 godina poslovanja rasla, razvijala se i postepeno osvajala svijet.

image

Ivan Božić i Nikola Jakić

foto Tin Meze

Glavni projekti tvrtke Ars Futura su custom mobilna i web rješenja, pri čemu pružaju kompletnu uslugu, od dizajna i proizvodnje pa sve do održavanja. Zahvaljujući uspješnom plasmanu svojih usluga u inozemstvo, tvrtka je uspjela narasti u toj mjeri da joj je Deloitte 2018. dao veliko priznanje - kao desetoj najbrže rastućoj tehnološkoj tvrtki u Srednjoj Europi. Oni se ipak ne bi nazvali tvrtkom već “suputnikom” svojih poslovnih partnera, kolega i zaposlenika.

– Za nas, rad u Ars Futuri nije samo ‘posao’. To je dugoročna suradnja s klijentima na projektima koji se neprestano razvijaju. Ti projekti naša su strast, naš fokus, i uvijek se pitamo kako ih možemo unaprijediti. Volimo reći da radimo prvenstveno za proizvod, a tek onda za klijenta – jer vjerujemo da kada proizvod uspije, uspjeh slijedi i za same klijente – objašnjava suosnivač Nikola Jakić.

image

Nikola Jakić

foto Tin Meze

Od samih početaka svojeg poslovanja, znali su kakvo okruženje žele stvoriti – radno mjesto koje je opušteno i na kojem svi zaposlenici žele provesti svoje vrijeme. Bitno im je da zaposlenici budu aktivni, uključeni u proizvod na kojem rade i klijente dovedu do rješenja s kojim su zadovoljni koliko i oni, ali da ne ulaze u kulturu pretjerane zaokupljenosti poslom i stalnog prekovremenog rada, jer im je zadovoljstvo tima na prvom mjestu. Tu njihovu „energiju“ prepoznale su brojne hrvatske tvrtke, ali i velike svjetske korporacije poput Activision Blizzarda i Belonga – najpoznatijih imena u esports svijetu, bio-tech kompanije Elemental Machines, popularne američke aplikacije Cobu, a i svima poznato sveučilište Harvard.

– Ako nam je projekt zanimljiv, ako u njemu vidimo potencijal i prostor za suradnju i osjetimo da ćemo moći kvalitetno surađivati, sve drugo je manje bitno – objašnjava Ivan Božić njihovu poslovnu politiku koja ih je dovela do jubileja.

image

Ivan Božić

foto Tin Meze
28. rujan 2023 00:06