Ukratko
StoryEditor

DHL Express i 2022. osvaja titulu najboljeg svjetskog poslodavca

18. Listopad 2022.
  • Drugu godinu zaredom poduzeće je zasjelo na prvo mjesto popisa najboljih svjetskih poslodavaca instituta Great Place to Work®
  • Ponos i predanost zaposlenika DHL Expressu rezultat je njegovanja kulture poštovanja i uvažavanja na radnom mjestu

Drugu godinu zaredom DHL Express, vodeći svjetski pružatelj usluga međunarodne žurne dostave, zauzeo je prvo mjesto na popisu najboljih svjetskih poslodavaca koji svake godine objavljuje institut Great Place to Work™ (GPTW) zajedno s poslovnim časopisom Fortune.

– Institut Great Place to Work® ovom nagradom odaje priznanje našim naporima i predanosti stvaranju uključivog, pozitivnog i poštenog radnog okruženja. Ovo je izvanredno postignuće za poduzeće  od 120.000 zaposlenika koji rade u različitim okruženjima u 220 zemalja – rekao je John Pearson, izvršni direktor DHL Expressa.

– Od početka pandemije i raznih geopolitičkih izazova, svaka osoba uključena u opskrbni lanac, od kurira do radnika u našem centru, od nadzornika do koordinatora, odigrala je ključnu ulogu u pomaganju svijetu da se uhvati u koštac s novim logističkim izazovima. Poduzeće smo kojem su zaposlenici na prvom mjestu, a njihova je motiviranost ključ za postizanje izvrsnosti našeg globalnog poslovanja. Iako smo doista oduševljeni ovim postignućem, nastavit ćemo težiti poboljšanju i daljnjem ulaganju u stvaranje najboljeg mogućeg radnog okruženja za naše timove – dodao je Pearson.

Cijeniti rad svojih zaposlenika ono je čemu DHL Express pridaje iznimnu važnost i zato ne čudi što društvo godišnje ulaže u brojne inicijative za svoje zaposlenike. Primjerice, inicijativom ‘DHL sa srcem‘ (DHL’s Got Heart) potičemo svoje zaposlenike da podupiru ono u što istinski vjeruju. Okvir ‘DHL za svakoga‘ (DHL4All), koji za cilj ima stvoriti kulturu pripadnosti za zaposlenike bez obzira na njihovu nacionalnost, etničku pripadnost, sposobnosti, spol ili seksualnu orijentaciju, snažan je pokretač pravednih i uključivih praksi. Program ‘Certificirani međunarodni specijalist‘ (Certified International Specialist (CIS)), čiji su predavači viši rukovoditelji poduzeća, a koji se sastoji od poticajne obuke i predstavljanja sadržaja iz područja angažiranosti, ima za cilj osposobiti zaposlenike za  pružanje izvrsne korisničke usluge svakog dana.

– Naši su ljudi naš glavni prioritet i ponosni smo što pridonosimo motivaciji naših kolega i stvaranju okruženja u kojem svatko može biti ono što zaista jest, okruženja u kojem se svaka osoba cijeni i ima osjećaj pripadnosti. Biti proglašen najboljim svjetskim poslodavcem drugu godinu zaredom nevjerojatan je uspjeh naših zaposlenika i uprave na svim razinama DHL Expressa. Ne mogu biti ponosniji na naše timove i sav njihov uložen trud – rekao je Fadzlun Sapandi, izvršni potpredsjednik Odjela za ljudske resurse DHL Expressa.

– Biti proglašen najboljim svjetskim poslodavcem drugu godinu zaredom izvanredan je uspjeh DHL Expressa na koji smo iznimno ponosni. Priznanjem se potvrđuje naš neprekidan trud za stvaranje privlačnog radnog okruženja za zaposlenike u cijeloj Grupaciji, gdje izvanredan učinak ide ruku pod ruku s uvažavanjem i poštovanjem. To je upravo potvrđeno ovim priznanjem  koje prepoznaje poslovne jedinice DHL-a diljem država i regija – rekao je Thomas Ogilvie, voditelj Odjela za ljudske resurse Grupacije Deutsche Post DHL.

Otkako se prvi put pridružio popisu najboljih na svijetu 2017., DHL Express više je nego učetverostručio broj anketiranih zaposlenika i broj zemalja sudionica, te je od svih multinacionalnih poduzeća koja su 2022. sudjelovala u izboru najboljeg svjetskog poslodavca najpozitivnije utjecao na većinu zaposlenika diljem svijeta. To je jedina korporativna svjetska nagrada koja pobjednika bira na temelju poštenog odnosa prema zaposlenicima. Poduzeća se ocjenjuju na temelju njihove sposobnosti da svojim zaposlenicima pruže izvanredno iskustvo bez obzira na rasu, spol, dob, invaliditet ili bilo koji aspekt identiteta zaposlenika ili njegove radne uloge.

– Za poduzeća s globalnom radnom snagom, postizanje dosljednog iskustva za svakog zaposlenika eksponencijalno je teže  i istovremeno impresivnije. Unatoč brojnim izazovima s kojima će se globalna poduzeća suočiti 2022., DHL Express pokazao je da je izniman svjetski poslodavac! Iza takvih zavidnih postignuća stoji izuzetna radna kultura koja njeguje gostoljubivo i brižno okruženje od prvog dana,  pri čemu su sigurnost i fizička dobrobit zaposlenika glavni prioriteti, a poštenje u središtu iskustva svih zaposlenika diljem svijeta – rekao je Michael Bush, izvršni direktor instituta Great Place to Work™.

23. travanj 2024 17:43