Ukratko
StoryEditor

Društveno odgovorno, održivo i digitalno – ključni segmenti poslovanja tvrtke Dell

01. Lipanj 2022.
Dell Solar Community Hub

U suvremenom poslovnom svijetu jedno je sigurno – on je uvijek podložan velikim promjenama, ali i pojavom novih trendova koji zahtijevaju brzu prilagodbu kompanija. Gledajući unazad posljednjih nekoliko godina, istražili smo kako se ti trendovi najčešće vrte oko tri pojma: društveno odgovorno, održivo i digitalno. Ovo nas ne čudi s obzirom da se tehnologija od svojeg začetka razvija brzinom svijetlosti i omogućava brojnim kompanijama osmišljavanje novih ideja i inovacija pomoću kojih doprinose zajednici, istovremeno čuvajući prirodu i okruženje u kojem djeluju. Upravo jedna takva kompanija je i Dell Technologies.

O Solar Community Hubs programu

Tvrtku Dell obično povezujemo sa snažnim inovativnim uređajima i prijenosnim računalima, ali iza ovog velikog imena krije se puno više od toga. Naime, Dell Technologies ulaže velike napore u društveno odgovorno poslovanje razvojem pametnih rješenja i projekata poput Solar Community Hubs programa. Riječ je o velikom projektu koji će se provoditi na tri kontinenta, a omogućiti će manje razvijenim zajednicama pristup električnoj energiji putem središta na solarni pogon. Osim toga, u ovim središtima stanovnici će imati i pristup pitkoj vodi, zdravstvu, obrazovanju te resursima za očuvanje okoliša. Previđeno je da će tvrtka Dell u sklopu ovog programa, zajedno sa svojim partnerima, izgraditi 25 takvih središta s ciljem zadovoljavanja svih potrebnih uvjeta za stvaranje financijski stabilne zajednice.

image

Dell Solar Community Hub

Prvo središte u srcu Amazonije

U sklopu hvalevrijednog Solar Community Hubs programa, prvo takvo središte na solarni pogon pronašlo je svoje mjesto u Boi Esperanci u Brazilu. Svako središte prati individualne potrebe lokalne zajednice pa je ovo u Boi Esperanci u potpunosti prilagođeno za naselja domicilnog amazonskog stanovništva koje živi uz samu rijeku. Što sve točno sadrži ovo središte? Prije svega, sami dizajn prati trend održivosti što znači da je izgrađen od recikliranih materijala kao što su drvo, kontejneri za transport, planski i održivo proizveden namješten uz solarni pogon. Nadalje, središte pruža mogućnost korištenja tehnoloških alata tvrtke Dell Technologies poput računala – prijenosnih i stolnih, servera, projektora te pristup Wi-Fi mreži. Zahvaljujući ovom projektu, stanovnici amazonskog područja moći će nastaviti svoje obrazovanje, ali i posao putem digitalnih tehnologija bez potrebe za dalekim putovanjima prema velikim gradovima u Brazilu.

Trend održivosti i kod uređaja - Koncept Luna i Latitude 500 serija

Prateći svoju viziju održivog i društveno odgovornog poslovanja, tvrtka Dell Technologies kreirala je i novitete u segmentu pametnih uređaja. Veliki iskorak napravljen je razvojem revolucionarnog tehnološkog modela - Koncept Luna koji predstavlja inovativan i modularan dizajn prijenosnog računala. Kod ovih uređaja koriste se znatno dostupnije komponente s mogućnošću jednostavne zamjene ili ponovne upotrebe za proizvodnju, a očekuje se da će se ovim konceptualnim rješenjem smanjiti negativni utjecaj na okoliš za čak 50%. Korištenje recikliranih materijala također je vidljivo u najnovijoj Latitute 5000 seriji koja nosi titulu najodrživijih prijenosnih računala.

Tvrtka Dell Technologies odličan je primjer moderne kompanije jer osim što kontinuirano razvija najrevolucionarniju tehnologiju i uređaje, prati trendove društveno odgovornog i održivog poslovanja za bolju i zeleniju budućnost. O ostalim interesantnim činjenicama, planovima kao i novim poslovnim uspjesima tvrtke Dell možete čuti i na nadolazećem CEE Social Impact Summitu koji će se održati 7. lipnja u 10:30 sati, a registrirati se možete na linku.

Za dodatne informacije o tvrtki Dell Technologies, njezinim proizvodima i uslugama posjetite službenu web stranicu.

25. travanj 2024 00:11