Ukratko
StoryEditor

Dukat: 110 godina posvećenosti potrošaču i svakoj kapi mlijeka

24. Ožujak 2022.
Dusko Glisic, direktor tvrtke Dukat za Hrvatskufoto Cropix
Tradicija otkupa i prerade mlijeka dulja od stoljeća

Dukat, najdugovječnija hrvatska mljekara i predvodnik inovacija i novih trendova u industriji, ove godine obilježava 110 godina posvećenosti domaćem mljekarstvu i potrošačima. Između davne 1912. godine, kada je Dukat pokrenuo organizirani otkup mlijeka na području Zagreba, pa sve do današnje pozicije najvećeg otkupljivača mlijeka u Hrvatskoj, nastajala je Dukatova bogata tradicija posvećenosti potrošaču i svakoj kapi mlijeka.

Najveći otkupljivač mlijeka u Hrvatskoj

Da je to doista tako, najbolje svjedoči podatak da Dukat svoje poslovanje temelji na otkupu i preradi najkvalitetnijeg mlijeka s domaćih mliječnih farmi. Ono što u Dukatu ističu kao posebno važno je činjenica da 1600 proizvođača mlijeka diljem Hrvatske svoje mlijeko isporučuje upravo Dukatu, od kojih polovicu čine vlasnici malih farmi. Dukat mlijeko otkupljuje iz čak 15 hrvatskih županija, a Osječko-baranjska i Bjelovarsko-bilogorska prednjače po isporučenim količinama.

– Iznimno smo ponosni što podržavajući i osnažujući mala obiteljska gospodarstva potičemo razvoj mljekarstva, ostanak mladih na selu te održivost života u ruralnim dijelovima zemlje – naglašava Duško Glišić, Dukatov direktor.

Da bi pomogao očuvati poslovanje i egzistenciju svojih farmera, Dukat nastavlja u siječnju i ožujku započeto povećanje otkupne cijene mlijeka. Tako će otkupna cijena od 1. travnja biti dodatno uvećana za 15 lipa po litri, a od 1. svibnja za još 10 lipa, što će ukupno činiti povećanje od 50 lipa po litri, najavljeno je nedavno. Cilj je, kažu u Dukatu, podržati i održati proizvodnju na hrvatskim mliječnim farmama.

Novo ruho

Kako bi obilježio ovaj impresivni jubilej, svoju više od stoljeća dugu posvećenost kvaliteti i svakoj kapi mlijeka s hrvatskih farmi, kao i posvećenost svojim potrošačima, Dukat je potkraj 2021. godine predstavio novi dizajn pakiranja.

– Povratkom kapljice mlijeka u logotip Dukat naglašavamo više od stoljeća dugu Dukatovu baštinu u domaćem mljekarstvu. To je naša jedinstvena snaga i vrijednost koju ističemo i novim pozicijskim sloganom 'Posvećen vama od 1912.', koji je postao dijelom Dukatova logotipa. Istodobno, novim, modernim i čistim dizajnom naglašavamo prirodnost mlijeka kao savršene prirodne namirnice i naše osnovne sirovine, a logotip Dukat zauzima središnju poziciju na pakiranju, baš kako i zaslužuje najveći znalac domaćeg mljekarstva – poručio je Duško Glišić.

Novi dizajn prvo je prenesen na cjelokupni asortiman 'klasičnih' mlijeka i jogurta, potom na voćne jogurte i kefir te na liniju b.Aktiv i nastavlja se postupno prenositi i na druge kategorije proizvoda.

Inovator i predvodnik trendova

Naime, osim novoga dizajna, predstavljeno je i novo, suvremeno pakiranje Dukat trajnog mlijeka u pakiranju tetrapak EDGE. Riječ je o investiciji u novu proizvodnu liniju i opremu u Dukatovoj zagrebačkoj tvornici, vrijednoj više od četiri milijuna eura, koja pridonosi osnaživanju Dukatove tržišne pozicije u kategoriji trajnog mlijeka. Imajući na umu zadovoljstvo svojih potrošača, Dukat je novo pakiranje kreirao s ciljem da bude praktičnije. Tako pakiranje EDGE danas omogućava precizno izlijevanje mlijeka, potpuno pražnjenje pakiranja i njegovo lakše otvaranje i ponovno zatvaranje.

Domaće podrijetlo i najbolja kvaliteta mlijeka

Dukat je robna marka s najduljom baštinom u mljekarstvu Hrvatske, posvećena obogaćivanju života potrošača. Dukatova mlijeka od 2010. godine ponosno nose oznaku 'Mlijeko hrvatskih farmi', koja potrošačima jamči domaće podrijetlo i najbolju kvalitetu mlijeka te su neizostavan dio svakodnevice potrošača diljem zemlje. Osim toga, Dukat je ujedno i najveći donator hrane među prehrambenim tvrtkama u zemlji, koji od 2015. godine sustavno donira svoje mliječne proizvode humanitarnim organizacijama koje skrbe o siromašnim sugrađanima diljem Hrvatske. Time na godinu osigurava oko milijun mliječnih obroka socijalno ugroženim građanima i djeci.

24. travanj 2024 09:35