Ukratko
StoryEditor

Energetski institut Hrvoje Požar proslavio 24. rođendan

06. Srpanj 2018.

U povodu obilježavanja 24. obljetnice postojanja i rada Energetskog instituta Hrvoje Požar organiziran je tradicionalni godišnji susret s novinarima na kojem je ravnatelj Instituta dr. sc. Goran Granić predstavio poslovne aktivnosti Instituta. Energetski institut Hrvoje Požar, znanstvena je ustanova u javnom vlasništvu koja se samostalno financira.

Tijekom 2017. i polovicom 2018. godine ostvareni su zadani poslovni ciljevi i afirmacije u izradi međunarodnih projekata na području EU, regije, Istočne Europe, Srednje Azije, Azije i Afrike, te u radu na najzahtjevnijim projektima u Hrvatskoj.

>>>Granić: Ljetna potrošnja struje na Jadranu postala je problem

- Oko 70 posto poslovnih aktivnosti ostvaruje se na projektima međunarodnog karaktera. U realizaciji projekata na kojima sudjelujemo, surađujemo s vodećim agencijama, Institutima, tvrtkama, akademskim zajednicama iz EU i zemalja u kojima realiziramo projekte, domaćim i međunarodnim financijski institucijama, međunarodnim fondovima i Vladama. U velikom broju projekata kao partneri nam se uključuju i druge hrvatske tvrtke i pojedinci. Radosni smo što možemo ime Instituta i Hrvatske afirmirati na područjima naše poslovne suradnje, afirmirajući izvrsnost, kvalitetu i sposobnosti naših stručnjaka van granica Hrvatske., izjavio je dr. sc. Goran Granić prisutnim novinarima.

Uz ravnatelja Instituta, susretu su prisustvovali i voditelji odjela: dr. sc. Branka Jelavić, dr.sc. Mladen Zeljko i mr. sc. Damir Pešut.

19. travanj 2024 18:12