Ukratko
StoryEditor

ESG akademija: 10 besplatnih kotizacija za Liderove pretplatnike

06. Listopad 2022.

Hrvatska gospodarska komora pokreće ESG akademiju koja za cilj ima na praktičan i pragmatičan način tvrtkama dati smjer održivosti i konkretne alate za upravljanje njihovim ESG procesima, a prilagođena je pojedinim sektorima.

Prva, strateška radionica, održat će se u prostorijama HGK u Zagrebu 13. i 14. listopada 2022. pod nazivom ‘Stvaranje održive tvrtke‘. Uvodno predavanje održat će keynote radionice, gđa. Marta Natalia Bulhak, predsjednica Uprave Heineken Hrvatska d.o.o., dobitnika nagrade HRIO u kategoriji velikih poduzeća u 2022. godini.

U suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom, Lider daruje svoje pretplatnike.

Prvih 10 pretplatnika koji se jave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., s napomenom ESG radionica, sudjelovat će besplatno na strateškoj radionici 13. i 14. listopada.

Održivost je za mnoge kompanije već sada zakonska obveza, ali zapravo postaje nužnost za svih jer investitori, kupci i potencijalni zaposlenici tvrtku sve više procjenjuju po doprinosu održivosti. ESG kriterije stoga bismo mogli nazvati filterom uz pomoć kojeg investitori bolje razaznaju s kime žele poslovati. Međutim, kako uspostaviti taj filter i učiniti ga što boljim?

Mjerenje uspješnosti strategija održivosti nije standardizirana praksa i potrebno ju je prilagoditi poslovnim specifičnostima, ciljevima, sektoru unutar kojeg pojedini gospodarski subjekt djeluje i poslovnom modelu kojeg primjenjuje. U svjetlu geopolitičke, energetske i resursne krize, potreba ESG transformacije postaje sve izraženija, a nužnost prilagodbe poslovanja prema ESG načelima postaje izazov u kontekstu obveze nefinancijskog izvještavanja.

ESG akademija HGK predstavlja platformu za informiranje, edukaciju, povezivanje i osnaživanje gospodarstva za teme povezane sa ESG procesima, a nositelji radionica koje će se održavati na mjesečnoj bazi su iskusni stručnjaci iz znanstvenog, institucionalnog i realnog sektora.

Više informacija o programu, predavačima, ciljevima i načinu sudjelovanja na ESG akademiji pronađite ovdje.

17. travanj 2024 03:34