Ukratko
StoryEditor

Evo zašto ćete voljeti novu Xiaomi 12 seriju

14. Travanj 2022.
Sanid Pego_2
Xiaomi 12 serija stigla je 1. travnja na hrvatsko tržište s 3 nova modela - Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 i Xiaomi 12X te potpuno redefinirala značenje flagship kategorije telefona. Kombinacijom modernog dizajna, studijske kamere i vrhunskih performansi osvojila je sve koji su je imali prilike isprobati

Xiaomi je i ovog puta dokazao kako je apsolutni predvodnik na tržištu pametne tehnologije, a serijom 12 ponovno su definirali kategoriju ''flagship'' telefona. Vrhunski AI algoritmi i mobilne platforme Snapdragon® donose kinematografska iskustva, a evo i iskustava Xiaomijevih ambasadora.

Influencer i poduzetnik, Sandi Pego koji je u zadnje vrijeme dodatno zauzet nastupima na showu Ples sa zvijezdama isprobao je svoj novi Xiaomi 12 Pro. 

- Nisam još u potpunosti isprobao sve funkcije ovog mobitela, jer volim istraživati polako, ali definitivno mi se sviđa Freeze Frame Video i MagiC Zoom, a One click AI Cinema radi čudesne fotografije. Većinu svog vremena provodim na društvenim mrežama kreirajući sadržaj i ono što mi daje odlične rezultate je definitivno Harman Kardon zvuk i kvaliteta snimke prilikom snimanja sadržaja. Ono što me definitivno osvojilo je i odlična širokutna kamera rezolucije 50MP i još, k tome, snimanje u rezoluciji 8K daje stvarno predivne rezultate -  kaže Sandi, naglašavajući kao znatnu prednost brzinu punjenja, jer mobitel ima 120W Xiaomi Hyper Charge tehnologiju koja uz Booster opciju osigurava da se uređaj napuni za samo 18 minuta.

image

Albert Gajšak

foto

Brzom punjenju i snažnom procesoru nije odolio ni mladi Inovator, Albert Gajšak, poznat po svojim pametnim igračkama koje prodaje diljem svijeta. Kao zaljubljenik u tehnologiju, odlučio je isprobati novi Xiaomi 12 Pro. Albertu je pametni telefon poput “ureda u malom”. “Snimanje kinematografskih snimaka u svakom trenutku otvara mi nove prilike da se kreativno izrazim” rekao je Gajšak. Također, svidjele su mu se vrhunske procesorske performanse, ali i punjenje nove generacije. Naime, Xiaomi 12 serija ima napredne Qualcomm® Snapdragon™ 8 Gen 1 mobilne platforme, pa se tako u Xiaomi 12 Pro nalazi novi procesor koji u usporedbi s prethodnom generacijom povećava mogućnost grafičkog renderiranja GPU-a za 30% i energetsku učinkovitost za 25%. 

Osim impresivnog hardvera, Xiaomi 12 Pro i Xiaomi 12 unapređuju i Xiaomijeve vlastite algoritme umjetne inteligencije. Ove inovacije korisniku olakšavaju snimanje svakog trenutka na način kako to sam želi, čak i pri slabom osvjetljenju ili snimanju pokretnih objekata. Xiaomi ProFocus inteligentno identificira i prati objekte, sprečavajući zamućenje ili snimke van fokusa pokretnih ili prekrivenih objekata. Ova poboljšanja uključuju i mogućnost automatskog fokusiranja očiju i lica. Ultra Night Video koristi Xiaomijeve vlastite algoritme za snimanje videa čak i pri ekstremno slabom osvjetljenju, što znači da će i slabiji snimci biti jasniji no ikad.

image

Dr. sc. Marija Boban sa svojim novim Xiaomi 12 modelom

foto

Značajke novog Xiaomi 12 odlučila je isprobati i sveučilišna profesorica i poduzetnica, dr. sc. Marija Boban složivši se da joj je pametni telefon “velika potreba u užurbanoj svakodnevici”.

Ono što joj se posebno sviđa je kinematografsko iskustvo, baterija dugog vijeka, Harman Kardon ozvučenje te odlično korisničko iskustvo.

- Kako puno vremena provodim na pametnom telefonu, prednost sam zadnjih godina stavila na kvaliteti zaslona. Za Xiaomi 12 sam se odlučila upravo zbog DisplayMate ocjene A+, prestižne nagrade u ovom segmentu koja jamči najbolju kvalitetu te zbog toga što uređaj dolazi s podrškom za TrueColor prikaz boja. Osim toga, tu je i DolbDolby Vision®, vodeća tehnologiju koja ž sadržaj oživljava u živopisnim bojama i detaljima - zaključila je Boban.

Xiaomi 12 dolazi sa Xiaomijevim najšarenijim zaslonom dosad, s više od 68 milijardi boja na 6,28-inčnim full-HD+ zaslonima. Ovom zaslonu nije odoljela ni finalistica MasterChefa, Gorana Milaković kojoj su detalji važni ne samo u pripremanju izvrsnih jela već i kod pametnog telefona. “120 Hz Adaptive Sync tehnologija omogućuje mi impresivno visoku razlučivost, živopisan zaslon bez treperenja koji prenosi svaki detalj”, kaže Gorana dodajući kako uz vrhunski zaslon svoj Xiaomi 12 voli i zbog AdaptiveCharge tehnologije koja, zahvaljujući pametnom algoritmu, prilagođava uređaj navikama punjenja i na takav način štedi bateriju.  Xiaomi 12 serija oduševila je mnoge diljem svijeta, a Xiaomi se pobrinuo i za super ponudu uz sve modele serije 12. 

Xiaomi 12 Pro i Xiaomi 12 + S1 Watch Active – uz kupnju Xiaomi 12 Pro ili Xiaomi 12 uređaja, korisnici na poklon dobivaju Xiaomi S1 Watch Active čija cijena inače iznosi 1.399,00 kn Dostupno na poveznici.

Cijelu ponudu pogledajte OVDJE.

16. travanj 2024 16:19