Ukratko
StoryEditor

Festival kulture i komunikacija

02. Lipanj 2022.

4. lipnja 2022. godine u Novim dvorima u Zaprešiću održati će se Festival kulture i komunikacija. Festival je rezultat suradnje studijskih programa Komunikacijski menadžment i Menadžment u kulturi i kulturnom turizmu Veleučilišta s pravom javnosti  Baltazar Zaprešić. Festival slavi umjetničku kreativnost i akademsku izvrsnost i na jedno mjesto dovodi stručnjake iz područja kulture i komunikacija.

Zaprešićka Vršilnica stari je objekt za preradu žita još iz vremena bana Josipa Jelačića, a ovaj višenamjenski centar posljednjih godina ugošćuje različite manifestacije u vidu izložaba, koncerata i konferencija. Ovoga puta, u organizaciji Veleučilišta Baltazar, odnosno studijskih programa Komunikacijski menadžment i Menadžment u kulturi i kulturnom turizmu, Vršilnica će na jedan dan postati centar umjetničke kreativnosti i akademske izvrsnosti, i to kroz interdisciplinarni program koji spaja kulturu, umjetnost, komunikaciju i obrazovanje. 

Ovaj zabavno-edukativni festival za studentsku i širu publiku, koji savršeno objedinjuje i balansira kulturu i komunikaciju, učenje i zabavu, u svom bogatom programu najavljuje nekoliko različitih tribina: Komunikacijski menadžment-obrazovanje i perspektive na tržištu rada, Od trenda do brenda, Medijski klinč, Čemu služe festivali? te Je li umjetnik gladan? Među brojnim imenima koje će tribine ugostiti naći će se i Vedran Meniga, Matko Burić, Igor Bergam, Marina Poklepović Kostelac, Gabrijela Kišiček, Marina Bolanča, Alen Kekić, Igor Mladinović, Petra Despot Domljanović. Bit će tu i brojna druga poznata lica iz svijeta medija poput Andrije Jarka, Eme Branice, Ivane Tomić, Ane Raić Knežević i Aleksandra Musića.

Uz tribine, predviđene su i brojne radionice, namijenjene prije svega studentima i mladima. Tako će biti moguće sudjelovati u radionici fotografije Šire od objektiva koju će održati fotografkinja Inia Herenčić i radionici Culture shock koju će održati studenti koji će podijeliti svoja iskustva koja im je omogućio Erasmus program. U sklopu radionice upoznat će se druge zemlje, jezici, običaji te sve blagodati interkulturalnih iskustava i komunikacije. Također će biti moguće sudjelovati i na street art radionici Umjetnost kroz boje grafita koju će voditi Ivo Kosanović Smack i Vladimir Tomić Mosk i na radionici Comment, share, like! pod vodstvom influencerice Brite Bobetić.

Za sve posjetitelje pripremljen je bogat glazbeni program, kojim će festival završiti. S ponosom možemo najaviti koncert Mateja Meštrovića, jednog od najznačajnijih suvremenih pijanista i skladatelja i njegovog sastava Expresto, koji čine pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar i bubnjar i udaraljkaš Borna Šercar. Nakon Meštrovića i Expresta, slijedi koncert poznatog splitskog benda The Beat Fleet (TBF). Nakon njihovog koncerta, oni neumorni moći će nastaviti uživati u glazbi DJ dvojca Mrle & Yurina, dok će tijekom dana imati mogućnost uživati u glazbi DJ-a Vedrana Petrušića. Ulaz na koncerte kao i na sve tribine je slobodan.

Veseli nas najaviti kako će posjetitelji moći uživati u cjelodnevnom raznovrsnom programu u posebnoj atmosferi unikatnog ambijenta Vršilnice. Festival je zamišljen kao platforma suradnje, znanja, ideja i kreativnosti. Dobrodošli su svi koji žele učiti, saznati nešto novo, družiti se i zabaviti te uživati u dobroj glazbi.

Radujemo se svima koji će nam svojim sudjelovanjem pomoći da ovaj festival učinimo događajem koji se pamti i s nestrpljenjem iščekuje svake sljedeće godine.

16. travanj 2024 23:29