Ukratko
StoryEditor

Grawe: Jedinstven osiguravateljno investicijski proizvod na hrvatskom tržištu

05. Svibanj 2017.

Grawe, koji je još 2004. prvi na hrvatskom tržištu ponudio kombinaciju osiguranja života i ulaganja u investicijske fondove (tzv. unit linked police), kreirao je novi osiguravateljno investicijski proizvod Grawe Invest 4U.

Provjerena strategija ulaganja za sudjelovanje na tržištu kapitala

Grawe Invest 4U je inovativan i na hrvatskom tržištu jedinstven financijski proizvod. Glavna prednost u odnosu na proizvode na tržištu je u tome što ugovaratelju osiguranja pruža besplatnu, provjerenu strategiju ulaganja razvijenu od strane vrhunskih fond menadžera austrijskog društva za upravljanje investicijskim fondovima Security KAG.

- Proizvod je namijenjen osobama koje žele ulagati na tržište kapitala kako bi u trenutnoj situaciji niskih kamata i oporezivanja kamata ostvarenih štednjom u bankama, imali mogućnost ostvarenja većih prinosa, izjavio je Igor Pureta, predsjednik Uprave Grawe Hrvatska d.d. predstavljajući novi proizvod. „Namijenjen je osobama koje nemaju iskustva u trgovanju vrijednosnim papirima na svjetskim burzama ili žele profesionalcima prepustiti brigu za svoj novac.“

Nagrade za upravljanje kapitalnim ulaganjima

Strategija koju je razvio Security KAG, dobitnik više austrijskih i europskih priznanja za upravljanje kapitalnim ulaganjima, pruža optimalan omjer prinosa i rizika ulaganja. Rezultat je analize povijesnih kretanja fondova te matematičkih modela i simulacija budućih kretanja cijena udjela. U nju su uključeni i zaštitni mehanizmi, koji u slučaju nepovoljnijih kretanja minimaliziraju moguće gubitke. Prateći događanja na tržištu, fond menadžeri pravovremeno odlučuju o promjeni omjera uloženih sredstava između dinamičnog, uravnoteženog i konzervativnog fonda, čime se smanjuje rizik za osiguranike.

Moguće je ulagati već od 21 eura mjesečno u kunskoj protuvrijednosti, a upravo je mjesečno ulaganje najbolje za ulagača jer se minimizira utjecaj promjene cijena udjela u fondovima.

Važno je naglasiti kako ova vrsta police nije zamjena za klasično životno osiguranje. Primarna svrha klasične police je zaštita i sigurnost za članove obitelji i kod nje osigurvaatelj preuzima na sebe pokriće rizika. Grawe Invest 4U je namijenjen onima koji očekuju veće prinose, a istovremeno su spremni preuzeti na sebe rizik ulaganja.

- Na nama je odgovornost da potencijalne ugovaratelje upozorimo kako je ulaganje u dionice i fondove uvijek rizik kojeg moraju biti svjesni prilikom ugovaranja investicijskog proizvoda, istaknuo je Pureta. Međutim, povijest i statistike pokazuju da se discipliniranim ulaganjem na duži rok, postižu izvrsni rezultati, zaključio je.

25. travanj 2024 22:59