Ukratko
StoryEditor

HPB-u odobreno pripajanje Nove hrvatske banke

12. Travanj 2023.

Hrvatska poštanska banka (HPB) priopćila je da joj je Hrvatska narodna banka (HNB) odobrila pripajanje Nove hrvatske banke (NHB), slijedom ugovora o pripajanju potpisanog 1. ožujka ove godine.

U cilju ostvarenja sinergijskih efekata korištenjem svih potencijala HPB i NHB mreže poslovnica, kao i pružanja najkvalitetnije usluge klijentima, banka je u procesu pripajanja Nove hrvatske banke dobila i odobrenje regulatora, čime će nastati jedna snažna banka s jedinstvenom ponudom proizvoda i pod jednim brandom, ističu iz HPB-a.

Dodaju da će klijentima usluge integrirane banke biti dostupne na svim lokacijama na kojima su do sada bile poslovnice obiju banaka ili u njihovoj neposrednoj blizini, njih ukupno 69.

- Obje banke prolaze kroz velike promjene te sam uvjeren da ćemo iskoristiti tu priliku i kroz proces integracije, stjecanjem novih znanja i iskustava svi skupa izgraditi kvalitetnije i učinkovitije radno okruženje uz korist za sve dionike. S optimizmom gledam na naredno razdoblje i vjerujem da će predstojeće pravno pripajanje biti odličan početak naših novih zajedničkih uspjeha - izjavio je predsjednik Uprave HPB-a, Marko Badurina.

Podsjetimo, prije otprilike godinu dana Jedinstveni sanacijski odbor, središnje sanacijsko tijelo u okviru Bankarske unije, u suradnji s HNB-om kao nacionalnim sanacijskim tijelom, donio je odluku o pokretanju postupka sanacije Sberbanka Zagreb, jer je toj banci, tada u vlasništvu istoimene ruske banke, prijetio kolaps likvidnosti. Sanacija je provedena prodajom HPB-u za 71 milijun kuna. Paralelno sa sanacijom odvijala se i integracije Nove hrvatske banke u HPB.

20. lipanj 2024 22:01