Ukratko
StoryEditor

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj organizira 14. po redu Konferenciju o održivom razvoju

27. Rujan 2022.
foto Hp11/9

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i ove godine organizira 14. po redu Konferenciju o održivom razvoju koja će se održati  4. i 5. listopada, 2022. godine u Hotelu Esplanade Zagreb.         

Konferencije o održivom razvoju pokretač su tema u regiji koje su preduvjet kako bi gospodarstvo, pa tako i društvo postigli održivi razvoj.

Jedna od najznačajnijih stavki ove konferencije je 15. dodjela nagrade za Hrvatski Indeks Održivosti (HRIO), inicijativa ocjenjivanja dobrovoljnih praksi održivosti hrvatskih poduzeća.

Konferencija je također edukativna prilika za poslovni sektor, na kojoj će se raspravljati o ključnim trendovima u području korporativne održivosti kao i o novim zahtjevima izvještavanja o održivosti poduzeća.

Svojim prisustvom imate jedinstvenu priliku poslušati primjere održivih praksi u poslovanju i time ojačati svoje kapacitete te je jedinstvena prilika za umrežavanje sa stručnjacima iz tema održivosti u Hrvatskoj i regiji. 

Na Konferenciji će se održati niz panela i okruglih stolova na teme standarda za izvješćivanje o održivosti upravljanja, okoliša te društva, stanje filantropije i društvenog angažmana gospodarstva u Hrvatskoj. Također će se predstaviti rezultati projekta WIC (Workplace Inclusion Champion) vezan uz raznolikost i uključivosti na radnom mjestu.

Uz to, na Konferenciji će biti predstavljeni neki od važnih istraživanja koja su prošle godine rađena u Hrvatskoj, kao što su Godišnje izvješće o filantropiji, 2021, Vuk Vuković, Catalyst Balkans i Filantropija i društveno odgovorno poslovanje u srednjoj i istočnoj Europi, Anna Korzeniewska, Social Impact Alliance za CEE.

Neki od renomiranih stručnjaka u ključnim područjima održivosti koji sudjeluju na Konferenciji su: Sigurt Vitols, član EFRAG SR TEG i viši istraživač u Centru za društvene znanosti WZB Berlin; dr. sc. Janez Potočnik, podpredsjednik UNEP Environment International Resource Panel i partner u SYSTEMIQ-u te dr. sc. María Mora, voditeljica rješenja za prijevare i rizike, Fujitsu, članica EFRAG SR TEG.

19. travanj 2024 20:54