Ukratko
StoryEditor

Hrvatski proizvođači prvi put zajednički nastupaju na Azijskom tržištu

08. Prosinac 2016.

Hrvatski proizvođači zajedničkim nastupom po prvi puta ponuditi će tradiciju svojih  proizvoda Azijskom tržištu i to na sajmu Food Festival Hong Kong 2016.  U suradnji sa društvom Michael Culina d.o.o. za savjetodavne usluge koje je ulogom vlastitih financijskih  sredstva osiguralo prezentacijski prostor na sajmu, kao i svu potrebnu opremu i sadržaj, renomirani  hrvatski proizvođači predstaviti će svoje tradicionalne i autohtone proizvode zajedničkim nastupom u Hong  Kongu na sajmu Food Festival Hong Kong koji se održava od 24.-28. prosinca 2016. godine.

Sajam s 1.25 milijuna posjetitelja

Na sajmu se očekuje  preko 1.25 milijuna posjetitelja u pet dana.  Svoje proizvode na sajmu predstaviti će društva:  Belje d.d. i to Baranjski kulen i Kulenova seka, premium proizvode od svinjskoga mesa sa oznakom zaštite  geografskog podrijetla (PGI).  Pik Vrbovec d.d. proizvođač vrsnih delicija, predstaviti će svoje tradicionalne proizvode od svinjskoga  mesa i to: Pik kulen, Rustika, Rustika sa orasima, Rustika sa tartufima i Salama Panona.

Društva PIK Vrbovec d.d. i Belje prezentirati će svoje proizvode na vlastitom štandu br. 3P23.  Uz proizvode Pik Vrbovca d.d. i Belje d.d. na sajmu će svoje proizvode prezentirati i društva:  Pršut Voštane d.o.o. proizvođač tradicionalnih suhomestanih hrvatskih proizvoda, nositelj oznake  “Dalmatinski pršut” i oznake PGI, koji je tradiciju svojih proizvoda uspješno prezentirao i na sajmu Food  Expo Hong Kong 2016. u kolovozu.  Dupin d.o.o., proizvođač tradicionalnih ručno rađenih čokolada s udjelom 72% kakaovca i okusima ručno  branih i biranih sastojaka koji čokoladama daju poseban okus lavande, cvjetne soli, kore naranče, rogača i  tartufa te drugih slastica također će ponuditi svoje proizvode.

Vrhunska vina

Vinoplod Vinarija d.d. Šibenik ono najvrjednije iz Vinoplod vinarije dolazi iz primoštenskog krša, djelo  ljudskih ruku, pod zaštitom UNESCO-a , čuveni primoštenski vinogradi.  ‘‘Vinoplod‘‘ danas u svojoj proizvodnji ima velik broj stolnih vina a na sajmu će se prezentirati vrhunska  sorta vina vinarije Vinoplod, vino Babić.  Natura Antunović, proizvođač tradicionalnih rakija i likera, dobitnik mnogobrojnih prestižnih nagrada,  zlatnih medalja i priznanja za vrhunsku kvalitetu proizvoda. Sve bilje i voće koje se koristi za proizvodnju  skuplja se i bere na prirodnim staništima u čistom ekološkom kraju. Proizvodi će biti prezentirati na štandu 3G20, 3G22 i 3P23, a na štandovima će se održavati razne  promocije i degustacije. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati na mađioničarskom spektaklu, a proizvode  će poduprijeti i poznate ličnosti iz Hong Konga.  Nositelj i organizator projekta: Plasiranje hrvatskih proizvoda na tržište Azije, Hong Konga je društvo  Michael Culina d.o.o. & Partners koje je ujedno i ishodilo dozvolu za uvoza suhomesnatih proizvoda na tržište Hong Konga.

30. travanj 2024 07:20