Ukratko
StoryEditor

Jubilarna 10. CIHT konferencija raspravu o zdravstvenom turizmu donosi na Kvarner

14. Listopad 2022.

Ugledni svjetski stručnjaci iz zdravstvenog turizma okupit će se 20. i 21. listopada na jubilarnoj 10. Crikvenica International Health Tourism (CIHT) konferenciji, koja će se održati u hibridnom obliku - istovremeno u Hotelu Omorika u Crikvenici i online.

Konferencija će i ove godine ugostiti vrhunske eksperte iz medicine, turizma, marketinga i brendiranja destinacije – gotovo 20 eminentnih predavača iz 7 zemalja odlučili su podijeliti svoja iskustva i znanje kroz zanimljive prezentacije, radionice i panele.

Sudionici jubilarne 10. CIHT konferencije moći će čuti o strategijama tržišnog pozicioniranja ustanova i organizacija u zdravstvenom turizmu, promijenjenom iskustvu pacijenata nakon pandemije, osiguranju za zdravstveni turizam, privatnim ulaganjima u zdravstvenu njegu, poduzetništvu u zdravstvenoj njezi i digitalnom marketingu u zdravstvenom turizmu. Raspravljat će i o zdravstvenom turizmu i sportskoj rehabilitaciji, razvoju karijere u zdravstvenom turizmu, ulozi službe za korisnike, međukulturalnoj obuci i obuci o ponašanju prema osobama s invaliditetom.

Briga o zdravlju postala je značajan dio svakodnevice na crikveničkoj rivijeri. Rezultat toga je 1. CIHT konferencija koja se održala u rujnu 2013. godine – na 125. godišnjicu turizma u Crikvenici. U narednim godinama, konferencija je postala iznimno posjećen događaj koji okuplja svjetski priznate stručnjake s područja zdravstva, turizma, marketinga i obrazovanja.

Konferenciji će prisustvovati, između ostalog, osnivačica i predsjednica Medical Tourism Training Elizabeth Ziemba i konzultantica u zdravstvenom turizmu te vrhunski svjetski stručnjak za brendiranje i ponašanje kupaca Ilan Geva, predsjednik Ilan Geva & Friends Inc i direktor strategije i direktor ureda u Americi u Vmarsh Healthcare. Iz Cleveland klinike dolaze Maria Jukic, JD i Mario Škugor, M.D. FACE koji će o zdravstvenom turizmu progovarati iz odnosa zdravstvene ustanove prema pacijentu – kako mu pružiti najbolju zdravstvenu njegu i kvalitetan oporavak.

Kroz deset godina održavanja konferencija se nametnula kao relevantna konferencija o zdravstvenom turizmu u regiji, a njezin značaj istovremeno međunarodno promovira Crikvenicu i Kvarner te cijelu Hrvatsku kao poželjnu destinaciju za taj tip turizma.

Ova konferencija pomaže u brendiranju Kvarnera kao perjanice hrvatskog turizma, i zdravstvenog turizma kao važnog aduta u njegovom daljnjem procvatu. Rastuća posjećenost konferencije kroz godine dodatno pokazuje potrebu da se raspravlja o strategiji razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj, zemlji s dugogodišnjom tradicijom pružanja zdravstvenih usluga, prvenstveno zahvaljujući povoljnoj klimi, prirodnim ljekovitim faktorima i velikom broju uspješnih zdravstvenih ustanova.

Svake godine konferenciji uživo prisustvuje više od 100 eminentnih stručnjaka iz područja zdravstvenog turizma iz cijelog svijeta koji se nalaze na vodećim pozicijama respektabilnih ustanova. Na 9. CIHT konferenciji, održanoj u hibridnom obliku, sudjelovalo je 120 sudionika na lokaciji i online sudionika iz 55 zemalja. Uz mogućnost sudjelovanja na lokaciji i online, i ove godine očekuje se da će konferenciji prisustvovati više od 200 domaćih i inozemnih sudionika iz turizma i zdravstvenog turizma koji su na rukovodećim funkcijama priznatih zdravstveno-turističkih institucija i facilitatorskih agencija.

Jubilarna 10. CIHT konferencija produkt je uspješne suradnje četiri ključne organizacije za zdravstveni turizam Kvarnera: Turističke zajednice Grada Crikvenice i Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera kao organizatora te Thalassotherapije Crikvenica i Termi Selce kao suorganizatora.

– Izuzetno smo ponosni da je CIHT konferencija doživjela svoje deseto, jubilarno izdanje. Sve je počelo od jednog malog turističkog foruma, a sada smo došli do razine da imamo govornike iz cijeloga svijeta, koji su uz to i vrhunski, uvaženi stručnjaci. Nastavit ćemo raditi na tome da CIHT konferencija iz godine u godinu raste, da usvajamo nova znanja i primjenjujemo ih u praksi, a sve s ciljem razvoja zdravstvenoga turizma te privlačenjem gostiju u onom dijelu godine u kojem nemamo dovoljnu popunjenost kapaciteta – rekla je Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice.

Važnost CIHT-a ponovno su prepoznali mnogi. Generalni pokrovitelj 10. CIHT konferencije je Jadran-galenski laboratorij d.d., hrvatska farmaceutska tvrtka s globalnim uspjehom i priznanjem. Konferenciju, kao i godinama ranije, podupire Ministarstvo turizma i sporta čija je podrška ostvarila veliki doprinos u organizaciji ovogodišnje hibridne konferencije. Konferenciju podržavaju i: Ministarstvo zdravstva, Primorsko-goranska županija, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Hrvatska gospodarska komora i Grad Crikvenica. Partneri konferencije su Orto Nova - Centar Dentalne Medicine, AmCham – Američka gospodarska komora u Hrvatskoj, Jadran d.d. i Ericsson Nikola Tesla d.d. Medijski pokrovitelji su Jutarnji list i Lider.

Saznajte više o potencijalima zdravstvenog turizma u Hrvatskoj, primjerima dobre prakse iz inozemstva, važnosti pacijenta, promjenama uslijed COVID-a, brendiranju destinacije i mnogim drugim temama – na jednoj od najvećih konferencija o zdravstvenom turizmu u regiji!

Registracija za konferenciju je obavezna, a možete sudjelovati na lokaciji u Hotelu Omorika ili online.

Online sudjelovanje je potpuno besplatno, a kotizacija za sudjelovanje na licu mjesta iznosi 750,00 HRK/100,00 EUR.

Dodatne informacije pronađite na službenim stranicama konferencije.

14. travanj 2024 10:39