Ukratko
StoryEditor

Jubilarna dm ženska utrka osigurala više od 144.000 kuna za nabavu medicinskih uređaja

13. Lipanj 2022.
ženska utrkafoto Shutterstock

U subotu se na Jarunu, nakon dvogodišnje stanke, održala deseta dm ženska utrka koja je okupila više od 6.100 trkačica i malih trkača. S ciljem isticanja važnosti rekreativnog bavljenja sportom, u rekreativnoj i profesionalnoj utrci sudjelovalo je 4.556 žena i 1.553 djece, a prikupilo se više od 144.000 kuna za nabavu medicinskih uređaja. 

Najbrži krug oko Jaruna u profesionalnoj utrci za 21:26 minuta otrčala je Ana Štefulj, prvakinja Balkana u maratonu 2021., a deset najbržih sudionica profesionalne utrke osvojile su i darovnu karticu dm-a u iznosu od 1.000 kuna te je dm sve sudionice i sudionike utrka nagradio bogatim poklon-paketima.   

Kako se navodi u priopćenju, ova deseta dm ženska utrka ujedno je skrenula pozornost i na važnost podrške zajednici. Svi sudionici doprinijeli su donaciji koja će omogućiti unapređenje zdravstvene skrbi sugrađana te su kupnjom ulaznica osigurali financijska sredstva za rad udruge P.I.N.K. - life s ciljem nabave mobilnog ultrazvuka za KBC Sestre Milosrdnice.

- Nakon jedne odgođene utrke i prošlogodišnje virtualne utrke, sretni smo što smo se na Jarunu okupili u ovako velikom broju i pokazali da dm ženska utrka nikada nije bila samo utrka. Dvije godine socijalne distance pokazale su nam koliko je zajedništvo važno i ponosni smo što smo na dm ženskoj utrci obiteljima, prijateljima, kolegicama i kolegama pružili priliku da provedu dan sa svojim najbližima i da se dobro zabave - istaknula je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Na Jarunu su se svi mogli okušati u sportskim izazovima te uživati u brojnim aktivnostima. Žene i djeca sudjelovali su u utrkama, a muškarci su odmjerili snage u 'Men's Challenge' izdržaju s girjama. Najmlađe je najviše razveselio zabavni park, a oni nešto stariji naučili su više o važnosti zaštite okoliša na eko radionicama.

Također su se obavljali i besplatni dermatološki pregledi, a chefica i blogerica Nastasja Chiara Petrić pripremala je obroke od dm-ovih proizvoda.

Ova utrka jedna je od najvećih u Hrvatskoj, a u proteklih deset je sudjelovalo više od 54.000 trkačica i malih trkača te je prikupljeno više od 850.000 kuna.

24. travanj 2024 18:12