Ukratko
StoryEditor

Konferencija trgovine: Sinergijom do uspjeha i zadovoljnih potrošača

21. Ožujak 2017.

Hrvatska gospodarska komora, u suradnji s GS1 Hrvatska, organizira u četvrtak, 23. ožujka s početkom u 10.00 sati, u Vijećnici HGK na adresi Rooseveltov trg 2 u Zagrebu, konferenciju Sinergijom do uspjeha i zadovoljnih potrošača – zahtjevi tržišta i napredna tehnološka rješenja.

Uvod u problematiku

Jedno od glavnih obilježja trenutka u kojem živimo je nerazmjer između kupovne moći stanovništva i ponude koja se nudi u i dalje sve brže rastućoj trgovačkoj mreži.

Rješenja se traže u smanjenju troškova poslovanja kako bi proizvodi koji se nude na tržištu bili konkurentniji. Pri tom su zahtjevi trgovačkih kuća prema proizvođačima / dobavljačima sve stroži.

Neki od zahtjeva rezultat su zakonodavstva koje je pak posljedica usklađivanja zakonodavstva RH sa stečevinama EU. Čak i samo praćenje svih ovih promjena zahtjeva dodatne napore svih sudionika opskrbnog lanca, a pravi se problemi pojavljuju upravo pri njihovom ispunjavanju.

Pri tome postoji nekoliko osnovnih problema u samom pristupu. Prije svega, to je nedostatak transparentne komunikacije. Uočeno je da se u mnogim slučajevima radi zapravo o istovjetnim zahtjevima, ali artikuliranim na potpuno različite načine, ovisno između kojih se poslovnih partnera odvija navedeni dijalog.

O konferenciji

Cilj konferencije je ukazati na  potrebu za kvalitetnijom suradnjom trgovaca/trgovačkih kuća te njihovih dobavljača (proizvođača, distributera) na pojednostavljivanju zahtjeva dobavljačima, uporabom globalnih standarda i održavanjem kvalitetnih podataka, pri čemu je fokus na matičnim podacima.

Također, konferencija će, kroz predavanja i primjere iz prakse, pojasniti značaj i ulogu globalnih standarda u unapređenju poslovnih procesa kao što su skraćivanje vremena obrade podataka, manje grešaka u razmjeni podataka, smanjenje troškova za sve sudionike, optimizaciju logističkih procesa, provedbu sustava sljedivosti, zaštitu prava potrošača i usklađivanje sa regulativom EU, kako bi svi sudionici opskrbnog lanca jednostavnije i efikasnije međusobno surađivali uz istovremeno bolje upravljanje troškovima.

Konferencija je namijenjena rukovodnom kadru tvrtke zaduženom za opskrbni lanac, voditeljima robnih marki, unapređivačima prodaje, voditeljima IT, voditeljima marketinga, ali i svima onima kojima je organizacija poslovnih procesa i rad s matičnim podacima dio svakodnevnog poslovanja.

18. travanj 2024 02:03