Ukratko
StoryEditor

Kulinarske zvijezde na Lošinju: Okusite Sloveniju tijekom tri dana uz pet vrhunskih chefova

17. Travanj 2023.
Boutique Hotel Alhambrafoto Günter Standl, Guenterstandl.de

Otok Mali Lošinj ovog će proljeća tijekom prvomajskog produženog vikenda okupiti vrhunske kuhare regije u sklopu kulinarske wine&dine avanture ‘Okusite Sloveniju‘. Tri renomirana slovenska gostujuća chefaJure Tomič, Janez Bratovž i Igor Jagodic udružit će snage s kulinarskim zvijezdama lošinjskog restorana Alfred Keller - Michelinovom zvjezdicom nagrađivanog signature restorana Boutique Hotela Alhambra pod vodstvom talentiranog mladog chefa Michaela Gollenza te velemajstorom suvremene japanske kuhinje Orhanom Cakirogluom iz restorana Matsunoki lošinjskog Hotela Bellevue.

Program ‘Okusite Sloveniju‘ počinje u subotu 29. travnja vinskom radionicom u hotelu Bellevue, koju će voditi slovenska sommelierka Nina Bratovž. Nina potječe iz etablirane kulinarske obitelji Bratovž, a u poznatom ljubljanskom JB Restavracija – prvom slovenskom restoranu uvrštenom na prestižnu listu 50 najboljih svjetskih restorana i prema Daily Mealu jednom od 10 najboljih europskih restorana, vodi vinski program.

U nastavku dana u Hotelu Bellevue na 6-Hands Dinner vrhunska jela pripremat će svjetski prvak u tjestenini, višestruko nagrađivani kuhar i dobitnik prestižne JRE (Jeunes Restaurateurs d‘Europe) za najbolju uslugu prema izboru Gault&Millau Jure Tomič iz restorana Debeluh u Brežicama, koji je tradicionalno poznat kao najpopularniji „hrvatski“ restoran izvan granica Hrvatske.

Tomiču će se pridružiti i legendarni Janez Bratovž iz JB Restavracije, pionir slovenske kuhinje i jedan od najboljih svjetskih kuhara te velemajstor suvremene japanske kuhinje Orhan Cakiroglu iz restorana Matsunoki, o čijoj impresivnoj karijeri svjedoče angažmani u kuhinjama najpoznatijih i najslavnijih svjetskih restorana. Večera koju će kuhati šest vrhunskih ruku bit će sljubljena s vinima Simčič, koja pričaju priču o čarobnom kraju Brda u Sloveniji.

image

Restoran Matsunoki lošinjskog Hotela Bellevue

U nedjelju 30. travnja, 4-Hands Dinner uz sjaj Michelinovih zvijezda u Boutique Hotelu Alhambra, pripremat će chef Igor Jagodic iz ljubljanskog restorana Strelec, koji je za svoj rad, osim Michelinovom zvjezdicom nagrađen i s četiri kuharske kape Gault&Millau te chef Michael Gollenz iz signature restorana Alfred Keller Boutique Hotela Alhambra. Vrhunska jela s potpisima nagrađivanih restorana bit će praćena vinima Movia iz renomirane obiteljske vinarije u regiji Brda u Sloveniji, čiji korijeni datiraju iz 1820. godine.

Velika kulminacija ovog jedinstvenog gastro užitka bit će 1. svibnja, kad će svih pet chefova zajedničkim snagama pripremati ručak i tako zaokružiti ovu aromatičnu avanturu upoznavanja okusa Slovenije.

Hotel Bellevue smjestio se u čarobnoj uvali Čikat na Malom Lošinju. Poznat je po fuzijskom restoranu Matsunoki, dobitniku Michelinovog tanjura, koji se diči spojem tradicionalne japanske kuhinje i svježih mediteranskih namirnica iz lokalnog organskog uzgoja. Hotel Bellevue vlasnik je ponajboljeg svjetskog wellnessa Bellevue Spa Clinic, gdje gosti mogu uživati u brojnim signature wellness i spa ritualima.

Ekskluzivni Boutique Hotel Alhambra proglašen je najboljim luksuznim hotelom na Danima hrvatskog turizma. U sklopu hotela nalazi se restoran Alfred Keller, koji je zbog svoje prepoznatljive kuhinje dobitnik Michelinove zvjezdice. Osim vrhunskog gastronomskog iskustva, Boutique Hotel Alhambra u svom Cube Spa nudi intimno wellness iskustvo praćeno tretmanima na temu kristala i terapije nadahnute prirodom. Kao baština ljekovitosti i kontinuiteta luksuza, Hotel Bellevue i Boutique Hotel Alhambra nude niz prirodnih ljekovitih elemenata otoka Lošinja, poput borove šume, ljekovitog bilja i čistog morskog zraka.

image

Restoran Alfred Keller, Boutique Hotela Alhambra

20. travanj 2024 04:30