Ukratko
StoryEditor

Najbolji radnici u Hrvatskoj dolaze iz Đakova, Splita i Zagreba

16. Studeni 2022.
foto Sasa Cetkovic

Mali svjetionik je projekt koji već petu godinu nagrađuje najbolje radnike Hrvatske te uz pomoć brojnih donatora, podrške pojedinih organizacija i volontera, promiče više optimizma i više svijesti o vrijednim zaposlenicima.

U Zagrebu u City Plazi je 11.11. uz online prijenos održana dodjela nagrade u sklopu projekta Mali svjetionik koji je nadahnut radom i djelom pokojnog Dr. Dražena Glavaša, a provodi se u svrhu otkrivanja svjetionika čija osobnost inspirira i ulijeva nadu u bolju Hrvatsku.

Do kraja rujna pristiglo je skoro 800 prijava iz svih krajeva Hrvatske, a priče 10 „onih posebnih“ dirnule su i osvojile srca 22 člana komisije. Kao i prethodnih godina, javnost je imala priliku dati svoj glas za svog favorita čime je pristiglo više od 12 tisuća glasova.

Titula najboljeg radnika otišla je u Đakovo, profesorici Nataši Šantić iz Ekonomske škole Braća Radić.

„Velika mi je čast biti dio projekta koji stavlja naglasak na dostojanstvo ljudskoga rada, poštenje i velike stvari koje čovjek svakodnevo radi. Radim u srednjoj školi s mladim ljudima i često im naglašavam kako nije važno samo znanje, već i vještine i ljudski pristup radu kako bi danas sutra bili pošteni i vrijedni radnici. Ovom nagradom sam dobila novu i još jaču motivaciju da nastavim predano raditi.“ – kazala je pobjednica Malog svjetionika, Nataša Šantić nakon dodjele nagrade.

Drugo mjesto i 10.000 kuna osvojio je Marin Ivančević, medicinski tehničar u kolima hitne pomoći iz Splita, dok je teta Ana Madžar iz Osnovne škole Ljubljanica u Zagrebu osvojila treće mjesto i 5.000 kuna. Svaku čestitku zaslužuju i ostali finalisti koji su činili Top 10 ove godine i koji svakodnevno čine naše društvo boljim mjestom.

image
foto Sasa Cetkovic
image
foto Sasa Cetkovic
image
foto Sasa Cetkovic
image
foto Sasa Cetkovic

S obzirom na neprofitni karakter, zahvaljujući organizatorima - društvu Mazars, udruzi Partner, udruzi Rhema i Tim Kabel, partnerima Bit Promet, Profil Klett, Bauwerk Grupi i TECE te prijateljima projekta U4HR, HUP, CROMA, DM i Jamnici te medijskoj podršci projekt je ponovno ispunio svoju misiju i dodijelio nagradu kandidatima koji su osvojili srca javnosti. Više o Malom svjetioniku na web stranici.

26. travanj 2024 05:11