Ukratko
StoryEditor

Najveći festival digitalnih i društvenih inovacija u Europi stiže u Hrvatsku

28. Ožujak 2022.
We Make Future International Roadshow pratite uživo u ZICER-u 31. ožujka 2022.

We Make Future (WMF) International Roadshow je globalna mreža međunarodnih događanja organiziranih u svrhu dijeljenja ideja i znanja iz područja inovacija, poduzetništva, startupova i digitalnih tehnologija. Cilj im je okupiti najbolje startupove iz cijeloga svijeta, predstaviti ih i omogućiti im sudjelovanje na We Make Future festivalu u Riminiju. 

Prvo izdanje hrvatskog WMF International Roadshowa održat će se u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) 31. ožujka 2022. godine. Ovaj međunarodni događaj organiziraju Talijansko-hrvatska gospodarska komora i ICE - Talijanski institut za vanjsku trgovinu (ITA AGENCIJA) u partnerstvu sa ZICER-om. Ulaz je slobodan uz obaveznu prethodnu registraciju.

WMF - najveći festival digitalnih i društvenih inovacija u Europi, u organizaciji Search On Media Group, dolazi u Hrvatsku. Zagreb je druga stanica putovanja koje će obuhvatiti 12 zemalja na čak 5 kontinenata sa svrhom jačanja globalne suradnje i dijeljenja ideja u digitalnom, društvenom i poduzetničkom sektoru.

WMF International Roadshow u Hrvatskoj, rezultat suradnje WMF-a, Talijansko-hrvatske gospodarske komore (THGK) i ICE - Talijanski institut za vanjsku trgovinu (ITA Agencija), povezat će poduzetničke ekosustave Italije i Hrvatske, jačajući njihove međusobne odnose i rast međunarodne mreže inovacija.

Nakon prvog kruga selekcije, WMF, THGK i ICE odabrali su 10 hrvatskih i 10 talijanskih startupova koji će se natjecati pred publikom i žirijem u ZICER-u.

Tri najbolje ocjenjena startupa dobit će priliku predstaviti se na WMF2022 kroz sudjelovanje u expo dijelu festivala.

WMF2022  održat će se od 16. do 18. lipnja u Italiji u Rimini Expo Centru gdje će šest odabranih međunarodnih startupova na glavnoj pozornicu Festivala predstaviti svoje inovativne projekte. Ocijenit će ih žiri sastavljen od investitora, korporativnih partnera, predstavnika startup inkubatora i fondova rizičnog kapitala iz cijeloga svijeta.

Tijekom prethodnih godina za ovo je natjecanje nominirano 3.300 startupova od kojih su najbolji ostvarili preko 2 milijuna eura nagrada.

– Danas ključ za rješavanje velikih problema čovječanstva leži u suradnji između svih aktera u globalnom društvu, od građana do institucija. Kombinacija održivosti s inovacijama i rastom temeljni je korak za naš planet i to je korak koji se mora poduzeti danas. To je ključna točka za izgradnju ekosustava međunarodne suradnje u ime inovativnosti i održivosti, cilj koju je oduvijek slijedila naša stvarnost, Search On Media Group, i razvijena kroz brojne projekte uključujući WMF – objašnjava Cosmano Lombardo, izvršni direktor Search On Media Group i predsjednik WMF-a.

– Drago mi je što zajedno s našim partnerima iz Talijansko-hrvatske gospodarske komore i Talijanske trgovinske agencije ove godine po prvi puta u Hrvatsku dovodimo We Make Future International Roadshow. Čestitam svim startupovima koji su uspješno prošli prvi selekcijski krug i time dobili priliku za predstavljane svojih projekata. Svim natjecateljima želim sreću prilikom pitchanja. Sudjelovanj na We Make Future festivalu u Riminiju prilika je koja može otvoriti nove međunarodne suradnje. Pozivam sve startup entuzijaste da dođu u ZICER 31. ožujka, poslušaju zanimljiva predavanja i podrže svoje startup favorite – govori Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Broj sudionika na događaju je ograničen. Sve zainteresirane pozivamo da svoje besplatno mjesto u publici osigurate prijavom putem linka.

Prijave su otvorene do 29. ožujka 2022. godine ili do popunjena mjesta.

Program događanja:

 

08:30-09:00  REGISTRATION

09:00-09:30  Welcome & Opening Remarks

 

Mr. Vito Esposito WMF Head of Global Partnerships

Mr. Frane Šesnić Director of ZICER

Mrs. Andrea Perkov CCIC General Secretary

Mrs. Sandra Di Carlo ITA Croatia Director

Mr. Pierfrancesco Sacco Ambassador of Italy in Zagreb

 

09:30-09:45  

 

Mr. Mate Kovač Head of Entrepreneurship Support and Development; HAMAG BICRO

Mr. Nikola Pavešić Director of Startup Ecosystem; INFOBIP 

 

09:45-10:45 STARTUP COMPETITION - PITCH SESSION 1

 

MAKABI, SPIRITUS, HELM ORDER MONITOR, GAMECHUCK ARCADES BIORISTOR, ENISMARO, FAMA LABS, MASHCREAM

 

10:45-11:05 Networking & Coffee Break

 

11:05-11:50 STARTUP COMPETITION - PITCH SESSION 2

TONGUEO, REGULA, NUOTWO CYBERNEID, MY-MONEY, POLIMI

 

11:50-12:20

 

Prof. Bojan Jerbić Director of CRTA | Regional Centre of Excellence for Robotic Technology

Mr. Jonathan Bowman Clarke StartUp Program Leader OVHcloud

12:20-13:00 STARTUP COMPETITION - PITCH SESSION 3

POLYPHARM, PLAJA, WINDWARD TIMELAPSELAB, D-HEART, RE.CORDER

 

13:00-13:30 Startup Awards & Concluding Remarks

 

Mr. Alberto Gusella CSO Zagrebačka Banka

Award Successful Startups

Greetings

 

13:30-14:30 Networking & Light Lunch

Startupi koji sudjeluju također će imati priliku stupiti u kontakt s važnim dionicima zahvaljujući Sveučilištu u Zagrebu (Fakultet elektrotehnike i računarstva) i tvrtkama poput OVHclouda, Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb. Dvostruka je to prilika za predstavljanje i suradnju, za startupove s jedne strane te investitore i tvrtke s druge strane.

26. travanj 2024 05:15