Ukratko
StoryEditor

Novo događanje Vijeća FTTH za Europu pomoći će u jačanju usvajanja FTTH-a u jugoistočnoj Europi

14. Listopad 2024.

Ključna važnost FTTH mreža u digitalizaciji jugoistočne Europe koja je u tijeku bit će jedna od ključnih tema o kojoj će se prodiskutirati na FTTH kongresu na Balkanu (29.-30. listopada, u Dubrovniku, Hrvatska), a danas je prvi put objavljen cijeli dnevni red.

S otprilike 3,827 milijuna domova koji još uvijek čekaju optičku povezanost u jugoistočnoj Europi, Vijeće FTTH-a pozvalo je dinamičan raspored od preko 60 viših vođa da ispitaju ključni pokretač implementacije i usvajanja u regiji i podijele uspjehe kako bi maksimalno iskoristili obećavajuće tržište.

"Oduševljeni smo kvalitetom dnevnog reda za nadolazeći FTTH Congress Balkans, koji obuhvaća brojne tržišne dinamike koje promatramo u regiji, kao i europsku perspektivu", izjavio je Glavni Direktor FTTH Vijeća za Europu, Vincent Garnier. "Balkan predstavlja fantastičnu priliku za FTTH ulaganja i implementacija. Nadamo se da će naš događaj pružiti savršen forum za poticanje veće suradnje i učenje više o najnovijim FTTH proizvodima i uslugama dostupnim zemljama unutar regije."

Nakon uvodnog govora predsjednice Vijeća FTTH-a Roshene McCool, događaj će započeti početnim govorom predstavnika Vlade Republike Hrvatske, koji će istražiti kako robusna FTTH infrastruktura drži ključ digitalne transformacije, ekonomskog rasta i društvenog napretka. Sudionici će otkriti kako hrvatske strateške inicijative mogu utrti put prema boljoj povezanosti, poboljšanju javnih usluga i povećanju konkurentnosti na globalnoj razini za ostatak regije

Glavna uprava Europske komisije za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologiju (DG CNECT) zatim će istaknuti ključnu ulogu politika Europske unije (EU) u razvoju optimalne infrastrukture u državama članicama i njihovu stratešku važnost u premošćivanju digitalnog jaza. Posebna pozornost posvetit će se implikacijama za balkanske zemlje koje teže pridruživanju EU-u i načinu na koji pridržavanje smjernica EU-a i njegove digitalne agende može imati transformativni učinak na telekomunikacijsko okruženje regije.

Predsjednik BEREC-a i predsjednik Vijeća Hrvatskog regulatornog tijela za mrežne djelatnosti (HAKOM) Tonko Obuljen održat će i uvodnu sjednicu prvog dana Kongresa o ulozi telekomunikacijske regulacije u razvoju i usvajanju FTTH mreža. Nakon toga, sudionici mogu čuti tri panel sesije: okrugli stol ‘Balkanski operateri‘, jednu sesiju o javnim politikama za FTTH i drugu o inovativnim tehnologijama dostupnim na tržištu.

Drugog dana Kongresa održat će se niz panel sesija okupljanja viših operatera i kreatora politika iz velikih zemalja u regiji, uključujući Sjevernu Makedoniju, Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju, Albaniju, Grčku i Bugarsku. Stručnjaci koji se nalaze u svakom panelu pružit će dubinski uvid u specifičnosti uvođenja i usvajanja FTTH-a u svojim zemljama iz različitih kutova, uključujući javne politike, tehnologije i operativne izazove kako sadašnje tako i buduće.

"Željeli bismo zahvaliti svim trenutnim sponzorima i partnerima što su prepoznali važnost ovog događaja za jugoistočnu Europu", nastavio je Garnier. "Uz njihovu podršku, uspjeli smo sastaviti složeni program vodeći stručnjaci unutar regije i nadamo se da će uvid koji će pružiti sudionicima igrati veliku ulogu u budućim raspoređivanjima."

Potpuni popis govornika, moderatora i sponzora događaja možete pronaći na web stranici FTTH Congress Balkans.

Za dodatne upite kontaktirajte Michele Nardi, Voditeljicu marketinga i komunikacija FTTH Vijeća za Europu putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

14. listopad 2024 09:02