Ukratko
StoryEditor

Održana prva Big Data Sailing Academy

29. Svibanj 2018.

U dubrovačkom arhipelagu uspješno je održan edukacijski program na jedrilicama, Big Data Sailing Academy. Od 19. do 26. svibnja, u organizaciji Business Sailing Experience Agency, polaznici su tjedan dana jedrili oko dubrovačkih Elafita i Mljeta gdje im je svaki dan na drugoj lokaciji održana big data edukacija.

Tijekom sedam dana sudionici su plovili oko Dubrovnika, posjetili svjetionik Sv. Andrija sagrađen davne 1873. i penjali se po stonskim zidinama. Tri najveća otoka Elafita su poslužili kao savršene luke za brojne jedrilice tijekom stoljeća pa tako i za Big Data Sailing Academy. Ali najveće oduševljenje među sudionicima je izazvao Nacionalni park Mljet i njegova jezera. Budući da je većina sudionika iz Zapadne Europe, priznali su da nisu ni mogli zamisliti takve ljepote na Starom kontinentu.

>>>Kreće prva Big Data Sailing Academy – jedinstven spoj jedrenja i učenja

Edukacijski program na jedrilicama novi je koncept koji je razvijen u Business Sailing Experience Agency. Svakoga dana sudionici su započeli s opuštajućim jedrenjem prema željenoj destinaciji. Jedrilice pritom služe kao plutajući hoteli ali su također idealne za razvijanje timskog duha među prisutnima. Ta kohezija potom donosi veću opuštenost prilikom edukacija što naravno rezultira kvalitetnijim učenjem.

Big Data predavanja organizirana su od strane Poslovne Inteligencije. Stručnjak iz vodeće hrvatske kompanije za analizu podataka pripremio je edukaciju koja kombinira praktična znanja i teorijske koncepte. Budući da je Big Data u kratkom roku postala nezamjenjiv dio poslovanja brojnih kompanija, povećala su se i potrebna ulaganja u edukaciju. U narednim godinama se očekuje eksponencionalni rast količina sakupljenih podataka, pa je nužno organizirati i kvalitetno obrazovanje ljudi.

>>>Data Science Economy 2018: Kako postaviti strategiju za razvoj na temelju podataka

Održavanjem Big Data edukacija na jedrilicama BSE Agency je pokazala da u Hrvatskoj postoji veliki potencijal na stranom tržištu za ponudu dodatne vrijednosti u turizmu. Organiziranjem predavanja o aktualnoj temi na jedinstvenoj platformi jedrilica možemo ponuditi puno više sadržaja od uobičajenoga. Ovakav koncept pogotovo je pogodan za razvijanje ponude pred i post sezone.

Nakon uspješnog prvog izdanja Big Data Sailing Academy, fokus se prebacuje na sljedeće evente još većih razmjera. U listopadu u akvatoriju Trogira, BSE Agency organizira 39. Ariane’s Cup, gdje će se okupiti preko 900 jedriličara iz Europske svemirske industrije te 3 regate za stručnjake digitalne industrije, cirkularne ekonomije i industrije otvorenih inovacija. Navedene regate će također imati inspirativan popratni sadržaj te će ugostiti predavače iz najvećih svjetskih kompanija poput IBM-a, Microsofta i Oracla.

21. svibanj 2024 10:25