Ukratko
StoryEditor

Plakat Stjepka Rošina dobitnik srebrne nagrade američkog časopisa Graphis

25. Srpanj 2019.

Ovogodišnji plakat za Sudamju 2019. dizajnera Stjepka Rošina dobitnik je srebrne nagrade Graphis, jednog od svjetski najuglednijih američkih časopisa za grafički dizajn i oglašavanje, sa sjedištem u New Yorku, te će biti uvršten u Graphis Design Annual 2020!

Magazin Graphis je međunarodni bastion izvrsnosti u dizajnu, oglašavanju, ilustraciji i fotografiji. Zalaže se za predstavljanje i promicanje djela izuzetne nadarenosti.

Časopis su prvi put objavili 1944. godine Walter Herdeg i dr. Walter Amstutz u Zürichu u Švicarskoj. Godine 1952. Walter je uveo Graphis Annual te je iste godine pozvan u Alliance Graphique International.

Godine 1970. Walter je uvjerio svoga sina, Marcel Herdega, da preuzme izdavački aspekt Graphisa kako bi se mogao više usredotočiti na dizajn, produkciju časopisa i knjiga.

Graphis je s godinama postao jedna od najljepših publikacija zbog njegove iznimne brige za dizajn, istančanog ukusa. Kako je Walter ostario, rekao je Marcelu da bi se htio povući i zatvoriti vrata magazina. Međutim, Marcel je smatrao da je njegov otac izgradio nešto vrijedno i da se tvrtka može uspješno prodati.

Prodao je tvrtku 1986. B. Martinu Pedersenu te je nekoliko godina kasnije, sjedište Graphisa premješteno iz Züricha u New York.

20. travanj 2024 07:28