Ukratko
StoryEditor

Plenković: Hrvatsku ne trese nikakva afera

11. Srpanj 2023.
Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković izjavio je, nakon što je objavljeno da su Uskokovi istražitelji ušli u sjedište HEP-a, da Hrvatsku ne trese nikakva afera te poručio da je Vladina politika u energetskoj krizi bila osigurati priuštivost energenata za građane i gospodarstvo.

- Ne trese Hrvatsku nikakva afera. Hrvatska, Europa i svijet zahvaljujući brutalnoj agresiji Putina na Ukrajinu živi već godinu i pol dana. U toj nezabilježenoj energetskoj krizi politika Vlade bila je osigurati energetsku sigurnost u pogledu opskrbe i priuštivost energenata u pogledu cijena za naše građane, za naše gospodarstvo, industriju, bolnice, domove za starije, vrtiće, škole, općine, gradove, županije… za sve - rekao je Plenković.

Pri tome je naglasio kako je HEP instrument u provedbi politike Vlade u suočavanju s energetskom krizom i posljedicom bez presedana, poručivši - da nije bilo intervencije Vlade, računi za struju bili bi pet puta veći svakome u proteklih godinu i pol dana, a slično je i s plinom.     

- Čekamo da pristignu izvješća od svih aktera i kada ih objedinimo, vidjet ćemo gdje je i je li došlo do problema -  rekao je Plenković.

Premijer je također odbacio optužbe oporbe i tjednika Nacional da je lagao kada je rekao da nije informiran o plinskoj aferi.

Ustvrdio je kako ga Nacional već sedam godina ‘drži na naslovnici u negativnim temama‘, a o problemu s uredbom o plinu 30. lipnja ga je izvijestio ministar gospodarstva te su tu uredbu ukinuli na prvoj idućoj sjednici Vlade.

29. travanj 2024 10:34