Ukratko
StoryEditor

Quartz: Inovativna ulja za sve tipove motora

20. Studeni 2022.

S preko 70 godina iskustva u formulaciji ulja i fluida za motorna vozila, TotalEnergies nastavlja s razvojem inovativnih rješenja za sve tipove motora. Kao globalna multi-energetska kompanija koja u srce svoje strategije postavlja održivi razvoj, TotalEnergies se 2018. godine dokazao i kao pionir u formulaciji fluida za hibridna i električna vozila.

U cilju ispunjenja postojećih potreba svjetskog tržišta čiji su neizostavni dio motori s unutrašnjim sagorijevanjem, TotalEnergies intenzivno radi na razvoju ekološki prihvatljivijih ulja koja, osim adekvatne zaštite, imaju za cilj unaprjeđivanje efikasnosti motora i sustava za tretman ispušnih plinova, čime istovremeno smanjuju emisiju štetnih plinova u atmosferu.

Ulja za motore s unutrašnjim sagorijevanjem

Suvremeni motori su konstruirani tako da, iako manje zapremine, postižu veću snagu. Kao rezultat toga, postoji veći rizik od pregrijavanja, visokog tlaka i prijevremene degradacije ulja. Zato je izbor kvalitetnog motornog ulja od ključnog značaja za smanjenje trenja između metalnih dijelova i sprečavanje preranog propadanja motora.

Quartz ulja s Age-Resistance tehnologijom omogućavaju do 74 posto manje habanja u usporedbi s industrijskim limitima. Njihova jedinstvena kombinacija hiperaktivnih molekula formira čvrst uljni film na svim dijelovima motora s kojima dolazi u kontakt. Motor je zaštićen od raznih utjecaja, od habanja do oksidacije ulja, čak i pri ekstremnim temperaturama.

Dakle, sljedeći put kada se budete pitali koje motorno ulje koristiti, izaberite performanse i produženu zaštitu.

Smanjujući oksidaciju ulja, trenje i zadržavanje taloga, Quartz s Age-Resistance tehnologijom osigurava vrhunsku zaštitu motora. S linijama proizvoda Quartz Ineo i Quartz 9000, uštedite na troškovima održavanja i produžite trajanje vašeg motora.

 Na osnovu ACEA testa OM646LA. Rezultat za Quartz 9000 5W-40 u usporedbi s industrijski referentnim uljima prema standardima Udruženja europskih proizvođača automobila (ACEA).

Ulja za motore hibridnih vozila

Kada dođe vrijeme za izbor novog automobila, sve više vozača se odlučuje za vozila koja su čišća i prihvatljivija za životnu sredinu. Među različitim opcijama nalaze se i hibridni automobili.

Iako ova vozila imaju brojne prednosti i svojstva koja su ekološki prihvatljivija, također imaju karakteristike na koje treba obratiti posebnu pažnju, uz odgovarajuće proizvode za održavanje.

Na primjer, hibridnim vozilima je i dalje potrebno efikasno podmazivanje koje mogu pružiti samo specijalno formulirana motorna ulja.

Zbog toga je kompanija TotalEnergies razvila linije proizvoda Quartz Ineo Xtra i Quartz 9000 Xtra, s Eco-Science tehnologijom koja smanjuje potrošnju goriva, produžava životni vijek i unaprjeđuje performanse motora.

Spomenuta ulja ne samo da uklanjaju nečistoće i pružaju zaštitu motorima, već́ i omogućavaju:

  • do 4 posto uštede goriva, odnosno do 33 posto unaprijeđenu uštedu goriva u odnosu na industrijske standarde.
  • do 15x veću stabilnost ulja u usporedbi s industrijskim limitima.

Quartz Ineo Xtra i Quartz 9000 Xtra ulja s Eco-Science tehnologijom omogućavaju optimalno održavanje motora za maksimalne performanse.

Kada je u pitanju održavanje vašeg hibridnog vozila, birajte Quartz Ineo Xtra i Quartz 9000 Xtra linije proizvoda kompanije TotalEnergies i osigurajte bolju zaštitu motoru, nenadmašnu stabilnost ulja, veću uštedu goriva, a time i smanjenu emisiju CO2.

Na osnovu ACEA testa M111 za ekonomiju goriva. Rezultat za Quartz Ineo Xtra Dynamics 0W-20 u usporedbi s industrijski referentnim uljima, prema standardima Udruženja europskih proizvođača automobila (ACEA)

Na osnovu API Sequence IIIH testa za zgušnjavanje ulja pri visokim temperaturama. Rezultat za Quartz Ineo Xtra V-Drive 0W-20 u usporedbi s industrijski referentnim uljima prema standardima Američkog instituta za naftu (API). 

Otkrijte TotalEnergies proizvode za hibridne i motore s unutrašnjim sagorijevanjem

Fluidi za električna vozila

U automobilskom svijetu, električna vozila predstavljaju budućnost. Očekuje se da će u narednom desetljeću električni automobili postati najprodavaniji automobili na svijetu.

I mada električnim vozilima nije potrebno motorno ulje, ipak zahtijevaju specifične fluide. 

image
foto

Kako električna vozila postaju sve snažnija, uz veću autonomiju i brže punjenje baterije, standardne tekućine nemaju svojstva koja mogu podržati njihovu robusnost, otpornost na toplinu i kapacitet hlađenja.

Zato je TotalEnergies razvio Quartz EV Fluid, liniju fluida posebno formuliranih za električna vozila.

Quartz EV Fluid linija je zasnovana na opsežnim istraživanjima i prilagođenim tehničkim rješenjima za postizanje električne, termičke i materijalne kompatibilnosti kod novijih električnih vozila.

Kada je u pitanju održavanje vašeg električnog vozila, birajte TotalEnergies liniju Quartz EV Fluids i osjetite benefite povećane snage, unaprijeđene sigurnosti i dužeg životnog vijeka elektromotora.

Za više informacija posjetite stranicu

01. svibanj 2024 10:32