Ukratko
StoryEditor

Saint Kotar od sada dostupan i na igraćim konzolama!

08. Prosinac 2022.

PlayStation™, Xbox, i Nintendo Switch

Nakon prošlogodišnjeg izdanja za PC Windows, kada je igra ujedno proglašena najboljom hrvatskom video igrom, te naknadnog izdanja za Mac i Linux ovog rujna, Saint Kotar je sada pronašao put do konzola. Od danas, Saint Kotar je dostupan, u digitalnom i fizičkom obliku na globalnoj razini u svim dijelovima svijeta, za Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S i Nintendo Switch.

Najbolja Hrvatska Igra 2021

Razvijen od strane pulskog studia za razvoj video igara Red Martyr Entertainment, Saint Kotar je uspješno financiran na Kickstarteru 2020. i lansiran za PC platformu na Steam, Epic Games Store i GOG trgovinama u listopadu prošle godine. Hrvatski gaming portal HCL.hr dodijelio je Saint Kotaru nagradu za hrvatsku igru godine 2021. u prosincu 2021., naknadno pojavio se i pričao o njemu u raznim medijima, između kojih se izdvaja prilog u udarnom terminu Dnevnika HRT-a u siječnju 2022.

Lovecraft inspirirana misterij-detektiv-horor igra smještena u Gorski kotar

Saint Kotar je psihološka misterij-detektiv-horor avantura gdje igrači mogu mijenjati kontrolu između dva lika, Benedeka i Nikolaya, i doživjeti realnost kroz njihove jedinstvene perspective i vijrednosti dok traže svoju nestalu rođakiknju u okultnom i zabačenom malo mjestu naziva Sveti Kotar.

Više informacija o Saint Kotar možete saznati na službenoj stranici.

Izdan je i interaktivni strip Saint Kotar

Saint Kotar: The Crawling Man je interaktivni strip sa zvukovima, glasovima, animacijama, achievementsima, cloud saveom i punom podrškom za kontrolere.

The Crawling Man proširuje lore i pozadinsku priču mračnog svijeta Saint Kotar. Radnja se odvija u Svetom Kotru i prati Mojseov život (jedan od likova iz igre), odnosno njegov pad i događaje koji su ga odveli na put da od voljenog učitelja postane osvetoljubiv vođa zloglasnog kulta.

Saint Kotar: The Crawling Man je izašao 2. prosinca 2022. za Windows, Mac i Linux na Steam i GOG sa 15 posto popusta - za cijenu manju od 3 eura. Uskoro stižu i verzije za mobitele (iOS, Android) i Kindle (Comixology).

26. travanj 2024 08:12