Ukratko
StoryEditor

SB Naftalan potpisao ugovor o kreditu koji osigurava daljnji razvoj lječilišta

03. Ožujak 2017.

U Specijalnoj bolnici Naftalan danas je potpisan ugovor o kreditu između SB Naftalan i Zagrebačke banke u iznosu od 28 milijuna kuna čime je osiguran nastavak projekta proširenja poznatog lječilišnog kompleksa utemeljenog na iznimnim ljekovitim svojstvima naftalanskog ulja.

Potpisivanju ugovora, uz ravnatelja SB Naftalan, Gorana Maričića i predstavnike Zagrebačke banke, prisustvovali su i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik Skupštine Zagrebačke županije i saborski zastupnik, Dražen Bošnjaković te Ksenija Čuljak, pročelnica za zdravstvo  i socijalnu skrb Zagrebačke županije.

>>>Bolnica Naftalan otvara vrata američkog tržišta

Krajem studenog 2016. Specijalna bolnica Naftalan raspisala je natječaj o kratkoročnom zaduživanju, a povjerenstvo SB Naftalan je izabralo ponudu Zagrebačke banke kao najpovoljniju.

Specijalna bolnica Naftalan u vlasništvu Zagrebačke županije, koja je i nositelj garancija za ovo kreditno zaduživanje,  proteklih godina bilježi značajan rast prihoda i pozicionira se kao jedan od najznačajnijih lječilišnih kompleksa u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Naftalinsko ulje

Ivanićgradska bolnica je poznata u svjetskim razmjerima po specifičnim metodama liječenja kroničnih dermatoloških i reumatskih bolesti jedinstvenim naftalanskim uljem, te se kroz sustav HZZO ali i na slobodnom tržištu suočava sa sve većim interesom osoba sa specifičnim zdravstvenim problemima. Zbog toga su vodstvo bolnice i  Zagrebačka županija krenuli u razvojni projekt proširenja lječilišta koji će se odvijati u dvije radne faze.

- Najbitnije je da ovim projektom dižemo razinu usluge u okviru osnovnog zdravstvenog osiguranja osiguranicima HZZO, naglasio je ravnatelj SB Naftalan Goran Maričić na današnjoj press konferenciji povodom potpisivanja ugovora.

Druga faza realizacije proširenje Naftalana

- Zdravstveni turizam ima veliku perspektivu u Hrvatskoj, a Zagrebačka županija na čijem području se nalazi jedno od dva nalazišta naftenskog ulja u svijetu ima sve predispozicije da bude lider u ovom području. Ovom investicijom stvaramo pretpostavke da poboljšamo infrastrukturne i sadržajne kapacitete našeg jedinstvenog lječilišta i time privučemo što veći broj korisnika, izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasivši kako je Zagrebačka županija u proračunu za 2017. godinu osigurala 10 milijuna kuna vlastitih sredstava za realizaciju druge faze proširenja Naftalana.

- Ovo je važan trenutak za Naftalan., izjavio je Dražen Bošnjaković, predsjednik skupštine Zagrebačke županije koji je osobno bio uključen u razvojne planove Naftalana jer je do izbora u Sabor bio predsjednik Upravnog vijeća SB Naftalan.

- Drago mi je da ulazimo u ovakav projekt jer je to znak i stabilizacije i razvojne perspektive, dodao je.

Karmenka Brcko, direktorica korporativnog bankarstva Zagrebačke banke izrazila je zadovoljstvo zbog činjenice da Zagrebačka banka postaje partner Naftalanu u ovako važnom razvojnom projektu.

Radovi prve faze proširenja bolnice koji su već u tijeku obuhvaćaju izgradnju vanjskog bazena vrijednog 2.1 milijuna kuna, a ta faza se u potpunosti financira sredstvima SB Naftalan, dok se u drugoj polovici ove godine očekuje i početak druge faze dogradnje u sklopu koje će se izgraditi tri unutarnja terapijska bazena, teretana, fitnes centar, polivalentna dvorana sa 190 sjedećih mjesta i dvorana za medicinsku gimnastiku te nova kuhinja s restoranom. Druga faza dogradnja vrijedna je preko 36 milijuna kn.

 

18. travanj 2024 12:33