Ukratko
StoryEditor

U tijeku pretres kuće vlasnika međimurske tvrtke Tehnix, on je priveden

04. Travanj 2023.
Đuro Horvatfoto Ratko Mavar

Po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u utorak popodne traje pretres obiteljske kuće Đure Horvata, vlasnika tvrtke Tehnix u međimurskom Donjem Kraljevcu, a pretresi i uhićenja zbog zlouporaba na štetu Kohezijskog fonda EU odvijaju se i u Rijeci.

Osim policajaca, u krugu obiteljske kuće viđen je i Horvatov odvjetnik te zaposlenici tvrtke Tehnix, koji su nakon nekog vremena napustili kuću.

Na novinarsko pitanje što su radili u kući, kratko su odgovorili da su "obavljali poslove ličenja".

Osim obiteljske kuće, obavljen je i pretres vozila parkiranog na dvorištu, a neslužbeno se doznaje da su u kuću, kao svjedoci pretresa, bila pozvana dvojica radnika.

Nakon pretresa, oko 13,30 sati, Horvat je odvezen u policijskom vozilu.

Osim policajaca pred njegovu kuću stiglo je i vozilo Hitne pomoći koje je se nakon nekog vremena udaljilo te nema službenih informacija zašto su medicinari reagirali.

Inače, tvrtka Tehnix bila je izvođači radova u okviru projekta izgradnje postrojenja za sortiranje prikupljenog otpada u Mihačevoj Dragi.

EPPO je ranije izvijestio da je u suradnji s policijom od jutra uhićeno pet osoba u Međimurju i Rijeci, uz provjeru međimurske tvrtke.

Pritom se provjeravaju sumnje da su osumnjičeni počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz postupke javne nabave u okviru projekta izgradnje postrojenja u Mihačevoj Dragi.

22. travanj 2024 15:55