Ukratko
StoryEditor

Usluge za uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada

07. Rujan 2023.
foto Centar Za Razvoj Vrijednosti

Zapošljavanje osoba s invaliditetom učestalo je otežano zbog brojnih razloga koji uključuju ponajprije diskriminaciju, predrasude, ali i postojeće zakonske ok­­vire koji ne omogućavaju proaktivnu i sustavnu promjenu u kontekstu zapošljavanja osoba s invaliditetom. Tamo gdje postoji prostor između onoga što čini sustav države i potreba koje se javljaju kod osoba s invaliditetom najčešće uskače civilno društvo, odnosno razne udruge i udruženja pojedinaca koji za cilj imaju boljitak i napredak društva.

Centar za razvoj vrijednosti smatra se dijelom tih udruga te aktivno i entuzijastično radi na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom. Također i sami zapošljavaju dvije osobe s invaliditetom.

Žele pokazati kako osobe s invaliditetom mogu, žele i znaju raditi, kako mogu kao aktivni i sposobni pojedinci pridonositi dobrobiti društva. Osim što zapošljavaju, rade značajne stvari u dva smjera: usmjeravaju osobe s invaliditetom na putu do zaposlenja kroz psihosocijalnu podršku, karijerno savjetovanje, brojne edukacije iz socijalnih vještina, stranih jezika i poduzetništva, dok s druge strane osnažuju poslodavce za zapošljavanje i integraciju osoba s invaliditetom u svoje radne okoline.

Ako ste osoba s invaliditetom koja je zapela na putu do traženja posla ili, pak, s druge strane, poslodavac koji želi, ali ne zna kako, integrirati osobu s invaliditetom u svoju radnu okolinu, javite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Stručni tim će vam odgovoriti u vrlo kratkom roku i krenut ćete na put do aktivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada.

28. travanj 2024 08:13