Ukratko
StoryEditor

VELUX grupa imenovala izvršnog potpredsjednika za globalni marketing

30. Listopad 2023.
Aliette van de Wal - van Dijkfoto Velux

VELUX grupa imenovala je Aliëtte van de Wal – van Dijk novom izvršnom potpredsjednicom za VELUX Global Marketing od 1. prosinca. Kao izvršna potpredsjednica za globalni marketing, Aliëtte će se pridružiti  izvršnom menadžmentu grupe u VELUX grupaciji.

Aliëtte ima više od 25 godina iskustva na lokalnim i globalnim menadžerskim pozicijama, uključujući bogato iskustvo u marketingu i upravljanju brendom vodećih međunarodnih korporacija kao što su Philips i Procter & Gamble u Europi i SAD-u. Nedavno je Aliëtte vodila izazovan projekt Consumer Health Business Development kao viša potpredsjednica u Philipsu, gdje je bila odgovorna za pozicioniranje u ovoj domeni.

- Zaista sam uzbuđena što ću se pridružiti VELUX grupi. Jako mi se sviđa što je jedna od glavnih vodilja VELUX grupe pozitivno utjecati na okoliš i zdravlje ljudi, to su ujedno i moje vrijednosti. VELUX grupa je nevjerojatno snažan i pozitivan brend i sretna sam što ću dobiti priliku pomoći daljnjem razvoju i jačanju vrijednosti brenda i poslovanja u budućnosti - kaže Aliëtte van de Wal – van Dijk.

- Veseli nas što možemo poželjeti dobrodošlicu Aliëtte u VELUX grupaciju. Aliëtte dolazi s velikim poslovnim i marketinškim iskustvom velikih međunarodnih brandova, gdje je radila u dinamici tržišta između poduzeća i potrošača i gdje je marketing odigrao ključnu ulogu u poticanju uspjeha. Radujemo se što će Aliëtte primijeniti svoju stratešku i taktičku stručnost u VELUX grupi, kako bi dodatno razvila naš brend i podržala rast tvrtke - kaže Lars Petersson, izvršni direktor VELUX grupe.

Privatno, Aliëtte ima 50 godina i živi u Nizozemskoj sa suprugom, s kojim ima troje djece. Aliëtte će nastaviti živjeti u Nizozemskoj i redovito putovati u Hørsholm i na druge lokacije.

Aliëtte preuzima dužnost od Keitha Riddlea koji je od svibnja ove godine djelovao kao privremeni izvršni potpredsjednik za globalni marketing. Keith Riddle odlučio se povući i vratiti u Škotsku nakon impresivne karijere i gotovo 20 godina u VELUX grupi, uključujući 6 godina kao izvršni potpredsjednik za prodaju i marketing.

- Keith je postigao sjajne rezultate u svojoj karijeri u VELUX grupi. Bio je ključan u prijelazu organiziranja odjela prodaje i marketinga u globalno povezano poslovanje, izgrađenog po uzoru na nacionalne tvrtke, a istovremeno zadržavajući lokalni štih tamo gdje je najvažnije: u svakodnevnoj interakciji s kupcima te će nam nedostajati kao dragi kolega - kaže Lars Petersson, izvršni direktor VELUX grupe.

05. svibanj 2024 11:17