Uncategorized
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sindikati donose u Sabor 748.624 potpisa za referendum

13. Lipanj 2019.

Najava događaja za četvrtak, 13. lipnja:

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primit će predstavnike Organizacijskog odbora za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, koji će u Hrvatskome saboru obaviti primopredaju potpisnih knjiga i predati Zahtjev za raspisivanje referenduma. Inicijativa ‘67 je previše‘ najavljuje da će uručiti 748.624 potpisa za referendum o mirovinskom zakonu  (11,30 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske.  Na dnevnom redu bit će, među ostalim, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, te Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji  (10 sati, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Svečana dodjela Nagrade udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2019. godini.  Nagrada će se uručiti udomiteljima odabranim na prijedlog Povjerenstva za dodjelu nagrade udomiteljima. Nazočnima će se uvodno obratiti ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castillo (13 sati, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Velika dvorana, 11. kat, Trg Nevenke Topalušić 1).

ZAGREB - Građanska inicijativa Narod odlučuje održat će konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti analizu - kako bi danas izgledali rezultati europskih izbora da, kako kažu, Plenkovićeva vlada nije ukrala referendum za pravedniji izborni sustav (11 sati, ispred Hrvatskog sabora Trg sv. Marka 6).

ZAGREB  - Centar za autizam će na konferenciji za medije predstaviti humanitarnu utrku "Kišni čovjek", koju su pokrenuli  Atletski klubovi Zagreba i Hrvatski zbor sportskih novinara, Sportska televizija i portal Trčanje.hr kako bi prikupili donacije za Centar za autizam u Zagrebu -  programu za odrasle i starije osobe s autizmom – iznad 21 godine života. Utrkom Kišni čovjek, koja će se trčati 2. srpnja na savskom nasipu, obilježit će se na taj dan i Međunarodni dan sportskih novinara (11 sati, Centar za autizam, V. Velebita 11B).

19. travanj 2024 01:03