Uncategorized
StoryEditor

Objavljeni novi mailovi koji otkrivaju da je Plenković znao sve, Grbin i Sinčić traže ostavku Vlade

17. Svibanj 2018.

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić pozvao je premijera Andreja Plenkovića da podnese ostavku i raspiše izbore, nakon što je Index.hr u četvrtak objavio nove mailove u sklopu afere "Hotmail” koji otkrivaju da je premijer sudjelovao u radu skupine Borg koja je pisala lex Agrokor, te da se najmanje tri puta susreo s Borg grupom.

>>>Božinović potvrdio da policija provjerava dokumente u slučaju Dalić

Mailove je dobivala Plenkovićeva savjetnica na službenu adresu svega par sati prije usvajanja Lex Agrokora, piše Index, a i iz hodograma aktivnosti tzv. Borg grupe vidljivo je da su Plenkoviću prezentirali prijedlog da savjetnici za vladu rade besplatno, a naplaćuju se preko Agrokora.

"Ovo jasno pokazuje da je gospodin Plenković sve znao. Sve je znao. Ne samo da je znao, nego je i sudjelovao u radu Borg skupine na način da je organizirao sastanke i bio na njima”, rekao je Sinčić.

Iz objavljene korespondencije je zanimljivo, primijetio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja, da se tu radi o planu koji nema veze sa zakonom već se radi o planu nacionalizacije Agrokora.

>>>Uskok preuzima slučaj protiv grupe Borg i Martine Dalić

"Cijelo vrijeme smo govorili, nije postojala radna skupina za izradu lex Agrokora nego skupina koja treba analizirati financijsko stanje i moguće utjecaje na hrvatsko gospodarstvo”, rekao je Grmoja, dodavši da je tu problem u cijeloj priči na koji oni nemaju odgovora.

Stoga su, pojasnio je, čitavo vrijeme pitali tko je pisao zakon, otkud Boris Šavorić u toj priči i je li on uz Martinu Dalić i ljude koji su vjerojatno sudjelovali, pravi pisac zakona. Pitanje je, kazao je, kako je ta skupina, uz dodatak Šavorića, postala skupina koja piše zakon. Grmoja smatra da treba pitati premijera tko je Šavorića ubacio i tu priču, a vrlo mogućim drži da je to učinio premijer.

"Slušam od ranog jutra kako je prilikom donošenja lex Agrokora sve bilo u redu, sve bilo ispravno i da ništa nije bilo rađeno protivno zakonu. Ako je sve bilo u redu zašto je gospođa Dalić podnijela ostavku?", upitao je saborski zastupnik SDP-ov Peđa Grbin vladajuće u Saboru. Smatra ako je "sve bilo u redu" Plenković treba moliti Dalić da se vrati natrag u Vladu jer je tada ostavka bila nepotrebna.

>>>Miodrag Šajatović: U skupini Borg su igrači koji se ne javljaju na natječaje ako ih nisu pisali

"Kad okupite grupicu koja se nazove Borg, kad ona smišlja o pripremi zakona, implementira taj zakon i nakon toga izvuče milijune - to je udruženi zločinački pothvat kada na čelu te organizacije stoje potpredsjednica Vlade i predsjednik Vlade kojeg nizašto nije briga", ustvrdio je Grbin ponovivši zahtjev SDP-a za ostavkom cijele Vlade.

 

 

29. travanj 2024 21:55