Zeleno i digitalno
StoryEditor

Makarska tvrtka Premis postavila solarne panele na krov proizvodnog pogona

11. Siječanj 2023.

Makarska tvrtka Premis već 30 godina posluje na tržištu i jedna je od predvodnika u proizvodnji i izvozu sladoleda. Kako bi unaprijedili svoje poslovanje, na krov proizvodnog pogona u Makarskoj postavili su solarne panele. Ovo je prvi korak prema smanjenju negativnog utjecaja na okoliš, što je jedan od postavljenih ciljeva u novoj godini.

- Cilj postavljanja solarnih panela je smanjenje negativnog utjecaja na okoliš i ušteda električne energije. Ovi paneli će zadovoljiti 30 do 40 posto od ukupne potrošnje električne energije, a uskoro u planu imamo i još neke aktivnosti koje će pridonijeti održivom poslovanju u idućim godinama - poručili su iz tvrtke Premis.

Postavljeno je oko 400 metara kvadratnih solarnih panela, a investicija je u cijelosti financirana iz vlastitih sredstava.

- Sami smo financirali ovaj projekt, a već su krenule pripreme za sezonu. Radi se na novim okusima i novim poslovnim suradnjama s partnerima diljem Hrvatske i svijeta. Pripremamo i jednu novost za sve ljubitelje naših sladoleda, ali o tome više na proljeće - kazali su u Premisu.

Premis sladoledi mogu se pronaći na skoro 200 lokacija u Hrvatskoj; od Slavonije, Zagreba, preko Istre, Dalmacije pa sve do Dubrovnika, a prisutni su i na otocima i u trgovačkim lancima za koje kreiraju posebne robne marke. Trenutno tvrtka Premis ima 30 zaposlenika koji dnevno proizvedu i do dvije tisuće litara sladoleda.

17. travanj 2024 12:27