Život
StoryEditor

Amazon predstavio tehnologiju koja znanstvenu-fantastiku pretvara u stvarnost

25. Lipanj 2022.
foto Shutterstock

Tehnološki je div predstavio novu tehnologiju koja, uz pomoć AI-ija, jednu minutu audio-snimke pretvara u novi, duži sadržaj, ali i obećao da će Alexi dati još više ‘ljudskih‘ značajki

Tijekom svoje godišnje re:Mars konferencije, šoping div Amazon s ponosom je predstavio svoju inovaciju – pretvaranje kratkih audio klipova u duže snimke. Kako prenosi TechCrunch, ekipa iz Amazona tu je novu značajku predstavila tako što su sudionicima konferencije pustili audio-snimku preminule bake koja svom unuku čita priču prije spavanja.

Senior potpredsjednik Amazona, Rohit Prasad, tehnologiju je opisao revolucionarnom te dodao kako kompanija sad može samo jednu minutu audio-snimke iskoristiti na beskonačno mnogo načina te je zahvaljujući AI-iju pretvoriti u potpuno novi, duži sadržaj.

Pametnija Alexa

– Živimo u zlatnoj eri umjetne inteligencije kada naši snovi i znanstvena-fantastika postaju stvarnost – kazao je Prasad. Osim što su inovirali način na koji se obrađuju audio zapisi, Prasad je najavio da rade na tome da pametni zvučnik – Alexa dobije što više 'ljudskih' značajki.

Alexa bi tako, kako planiraju, trebala davati odgovore koji imaju više 'ljudskog rezona'. Tako, primjerice, ako na Valentinovo korisnik Alexi kaže da supruzi želi kupiti cvijeće, zvučnik bi mogao odgovoriti da bi 'za nju možda trebao kupiti ruže'. No, iako su te najave prilično ambiciozne, Amazon nije naveo kad će tehnologija biti primijenjena, odnosno kad će te inovativne značajke biti komercijalno dostupne. Prasad je zasad samo kazao da: 'rade na tome'.  

22. travanj 2024 09:03