Život
StoryEditor

Disney premašio Netflix prema broju pretplatnika, ali i povećao gubitak

13. Studeni 2022.

Iako se operativni gubitak povećao na 1,5 milijardi dolara, u Disneyu+ očekuju profitabilnu 2024.

U svom novom poslovnom izvješću, kompanija Disney s ponosom je iznijela podatak da su prema ukupnom broju pretplatnika svojih streaming servisa (Disney+, Hulu i ESPN+) premašili Netflix. Dok se Netflixov broj korisnika smanjio na 223 milijuna, ukupan broj Disneyevih je u listopadu premašio 236 milijuna.

Najveći udjel zauzimaju pretplatnici platforme Disney+ koja se može pohvaliti sa 164 milijuna korisnika. No, unatoč tom rastu, operativni gubitak u posljednjem kvartalu povećao se za 0,8 milijardi na 1,5 milijardi dolara i to zbog globalnih makroekonomskih izazova, viših troškova proizvodnje i marketinga.

Ipak, izvršni direktor Disneya Bob Chapek očekuje povećanje profitabilnosti u fiskalnoj 2024. Razlog za optimizam leži u činjenici da će se na Disneyu+ povećati prihod od oglašavanja, ali i što se od 8. prosinca podiže cijena pretplate na 11 dolara.

– Smatram da će se naši operativni gubici smanjivati i da će Disney+ biti profitabilan sljedeće godine čak i ako ne dođe do značajnog pomaka u gospodarskom okruženju – kazao je Chapek u objavi za medije te dodao da će profitabilni streaming biznis potaknuti daljnji rast i generirati dugoročnu vrijednost za dioničare.

25. travanj 2024 01:22