Život
StoryEditor

I nakon raskida suradnje s Adidasom, Kanye West zaradio 85 milijuna dolara

25. Srpanj 2023.
Kanye Westfoto Shutterstock
Adidas je dio prihoda od prodaje zaliha Yeezyija obećao donirati udrugama koje podržavaju skupine potrošača koje je glazbenik uvrijedio

Nakon javnog tantruma koji je uključivao i niz antisemitskih izjava, glazbeni umjetnik i poduzetnik Kanye West dobio je košaricu od svog dugogodišnjeg partnera, kompanije Adidas. Nakon što su otkazali lukrativni deal i prestali s proizvodnjom popularne linije Adidas Yeezy, sportsko je kompaniji na skladištu ostalo tenisica vrijednih 500 milijuna dolara koje su u svibnju odlučili i prodati. Da bi pokazali kako prodaja zaliha nije motivirana zaradom, obećali su da će dio prihoda donirati organizacijama koje podržavaju skupine koje je glazbenik uvrijedio.

Spas za prihode

Iako su mediji tada pisali da će od te prodaje Kanye West zaraditi 25 milijuna dolara, Financial Times izvještava da je iznos znatno viši. Naime, u prvom danu prodaje ostvareno je četiri milijuna narudžbi čija se vrijednost procjenjuje na 565 milijuna dolara, a budući da kontroverzni glazbenik polaže pravo na 15 posto zarade, bankovni račun mu se, posve neočekivano, podebljao za 85 milijuna dolara. Adidas se pak drži obećanja pa planira zasad donirati ukupno devet milijuna dolara pet dobrotvornih organizacija u Americi i Kini. Prodaja Yeezyija pozitivno je utjecala na njihove poslovne rezultate, a u kolovozu će se na policama i u online trgovini naći još tenisica iz zalihe.

24. travanj 2024 17:25