Život
StoryEditor

Mattel izradio Barbie lutkicu po uzoru na kraljicu Elizabetu II.

22. Travanj 2022.
Lutkica kraljice Elizabete II. dio je ‘tribute‘ kolekcije kojom kompanija Mattel odaje počast vizionarima koji su imali izniman utjecaj na društvo

Povodom njenog povijesnog platinastog jubileja, američka kompanija Mattel odlučila je darovati britansku kraljicu Elizabetu II. i izraditi njenu – Barbie verziju. Na kraljičin 96. rođendan, Mattel će 'kraljičine' lutkice pustiti u prodaju kao dio 'tribute' kolekcije kojom kompanija odaje počast 'vizionarima koji su imali izniman utjecaj i ostavili bogato nasljeđe'. Kraljica je, nakon američke glumice Lucille Ball, druga lutkica u toj kolekciji.

Vjerna replika

Ova iznimna Barbie lutkica nosi haljinu u boji bjelokosti s modrom lentom ukrašenom vrpcama; ružičastom kakvu je kraljici poklonio njezin otac George VI. i svijetloplavom kakvu je nosio njezin djed George V. Također, dizajneri iz Matella izradili su repliku tijare koja je pripadala njenoj majci i koju je nosila na svom vjenčanju. Lutka će se prodavati u posebnoj kutiji s ukrasima nadahnutim Buckinghamskom palačom, crvenim tepihom i, dakako, prijestoljem na kojem Elizabeta II. sjedi već punih 70 godina.

21. travanj 2024 05:36