Život
StoryEditor

Mike Tyson lansirao gumene bombone od kanabisa u obliku – odgrižena uha

07. Travanj 2022.
Mike Tyson
Novinari nisu dobili odgovor na pitanje hoće li Holyfield dobiti postotak od prodaje s obzirom na to je da upravo on ostao bez dobra dva centimetra hrskavice s vrha desnog uha

Prošlo je već gotovo četvrt stoljeća od najskandaloznijeg meča u povijesti boksa kada je Mike Tyson u naletu bijesa suparniku Evanderu Holyfieldu odgrizao komad uha. Tyson je zaradio diskvalifikaciju, na godinu dana mu je oduzeta boksačka licenca, a zbog tog divljačkog poteza morao je platiti vrtoglavih tri milijuna dolara.

Holyfield i Tyson su se godinama kasnije pomirili pred kamerama, a iako je to Tysonu jedna od najveća mrlja u sportskoj karijeri odlučio ju je iskoristiti i za biznis. Naime, čuveni boksač 'zajahao' je na valu legalizacije kanabisa te pokrenuo kompaniju Tyson 2.0. Osim što nudi različite sorte marihuane nazvane Tiger Mintz ili Dynamite Cookies, kompanija je na Twitteru objavila da kreću s prodajom gumenih bombona od kanabisa u obliku odriženog uha.

Ljekoviti kanabis

Bomboni se trenutno ne mogu kupiti u webshopu, ali, kako prenosi CNBC, vjerojatno će, kao i ostali proizvodi Tyson 2.0, biti dostupni u ovlaštenim trgovinama u Coloradu, Kaliforniji i Nevadi. Također, novinari još uvijek nisu dobili odgovor na pitanje hoće li Holyfield dobiti postotak od prodaje s obzirom na to je da upravo on ostao bez dobra dva centimetra hrskavice s vrha desnog uha.

Boksački prvaci o tome su razgovarali u videu objavljenom 2019., kada je, kako nastavlja CNBC, Tyson kazao da bi trebali proizvoditi jestive odgrižene uši, a Holyfield odgovorio da bi mogao o tome razmisliti.

Sa svojim ljutim suparnikom ili ne, Tyson je svoju ideju realizirao, ali i ostvario san o poslovanju na lukrativnom tržištu kanabisa. Za kanabis je Tyson 'zagrižen' odavno, a njegova konzumacija je, kako stoji u opisu na stranici Tyson 2.0, odigrala bitnu ulogu u njegovom životu.

– Kanabis me promijenio nabolje, mentalno i fizički, a taj bi dar htio podijeliti sa svima koji traže pomoć – kazao je Tyson.

18. svibanj 2024 20:43