Život
StoryEditor

Organizatori Met Gale dramatično povisili cijene ulaznica

20. Travanj 2023.
foto Shutterstock
Osim što slavni (a i korisnici društvenih mreža) negoduju zbog cijena ulaznice, sporna je tema ‘Karl Lagerfeld: Linija ljepote‘

Prestižni modni događaj Met Gala na kojem se okuplja crème de la crème modne i industrije zabave i ove će se godine održati prvog ponedjeljka u svibnju, ali će sudjelovanje odabrane uzvanike koštati više nego je ikad prije. Naime, cijena ulaznice je s 30 tisuća dolara porasla na vrtoglavih 50 tisuća, a ta će cifra zasigurno odbiti brojne slavne, posebno zvijezde društvenih platformi. Osim zbog povećanja cijena ulaznice, ovaj je Met Gala izazvao negodovanja i zbog same teme.

Oda Karlu Lagerfeldu

Tradicionalno, ekipa iz Vogue na čelu s Annom Wintour bira temu događaja koja nadahnjuje modne dizajnere i njihove slavne klijente u izboru ekstravagantnih modnih kombinacija. Ovaj put organizatori su odabrali temu ‘Karl Lagerfeld: Linija ljepote‘ kao posvetu čuvenom modnom dizajneru koji sve do svoje smrti nije propuštao ni jedno izdanje Met Gale. Međutim, mnogi smatraju da tema ograničava kreativnost i originalnost pojedinih dizajnera koji će svoju modnu viziju morati prilagoditi nasljeđu i viziji Karla Lagerfelda, a uz to impresionirati modni svijet. Inače, prihod od prodaje ulaznica za Met Galu donira se Costume Instituteu muzeja Metropolitan.

26. travanj 2024 00:14