Život
StoryEditor

Prikupljeno 145 tisuća dolara od prodaje LEGO Zelenskog i Molotovljevih koktela

24. Ožujak 2022.
foto Shutterstock
Sav novac od prodaje specijalnih figurica Citizen Brick donirao je organizaciji Direct Relief koja pomaže ukrajinskim građanima

Američka tvrtka Citizen Brick odlučila se pridružiti sve dužoj listi kompanija koje marketinškim akcijama i donacijama pomažu ukrajinskim građanima tijekom strahotne ruske invazije. No, budući da se kompanija bavi proizvodnjom specijalnih LEGO figura, kreirali su limitiranu kolekciju figurica ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog te Lego Molotovljeve koktele kojima su se Ukrajinci branili od ruske vojske.

Ideja je bila prikupiti sto tisuća dolara, ali je prodaja premašili očekivanja tako da su u rekordnom roku skupili preko 145 tisuća i donirali ih organizaciji Direct Relief. Inače, Lego Zelenski prodavao se po cijeni od sto dolara, a plastični Molotovljev koktel za svega deset dolara. Iako su korisnici tražili od Citizen Bricka da proizvede još jednu seriju nesvakidašnjih figurica, iz kompanije su objavili da, nažalost, to neće biti moguće zbog 'ograničene opskrbe neophodnih dijelova'.

Danski Lego nije sudjelovao u ovoj kampanji, ali ju je podržao te donirao 16,2 milijuna dolara različitim dobrotvornim udrugama koje pomažu ukrajinskim građanima.

26. travanj 2024 21:23