Život
StoryEditor

Projekt ‘Brave Together‘ tijekom listopada pruža podršku u području mentalnog zdravlja

25. Listopad 2022.

Udruga igra u Hrvatskoj ponovo provodi inicijativu ‘Brave Together‘ u kojoj putem digitalne platforme pruža sveobuhvatnu i besplatnu online podršku u području mentalnog zdravlja kroz individualna i grupna savjetovanja, kao i različite edukativne materijale koji promiču očuvanje, unapređenje i zaštitu mentalnog zdravlja, Kako navode u priopćenju, cilj inicijative je i podići svijest o teškoćama sve većeg broja ljudi koji se bore s depresijom i anksioznošću. 

Inicijativu je pokrenula tvrtka Maybelline New York s ciljem destigmatizacije anksioznosti i depresije te pružanja besplatne podrške cjelokupnoj zajednici, a počinje u listopadu koji je poznat i kao mjesec posvećen brizi o mentalnom zdravlju.

Svi koji žele psihološku pomoć putem službene internetske stranice Brave Together mogu se prijaviti te će ih nazvati stručna osoba, odnosno volonter Udruge koji će nakon obavljenog razgovora preporučiti oblik psihosocijalne podrške koji najbolje odgovara iznesenim teškoćama, navodi se u priopćenju.

- Brave Together inicijativa je namijenjena svima koji se bore s anksioznim i depresivnim teškoćama, a sretni smo što i ove godine uz sebe imamo snažnu i stručnu podršku članova i volontera udruge Igra - izjavila je Jelena Aleksić, koordinatorica projekta. 

Kako navode u priopćenju, kampanja je usmjerena i prema senzibilizaciji javnosti o razlikama između psihologa, psihijatra i psihoterapeuta te upućivanja građana kome se, gdje i kada obratiti za podršku i pomoć.

- Dobro znamo da nije uvijek lako potražiti potrebnu podršku pa smo sretni što i ove godine kroz suradnju s brendom Maybelline New York možemo naše sugrađane poticati na rast i brigu o vlastitom mentalnom zdravlju - istaknula je izvršna direktorica Udruge Igra Nikolina Vodanović

07. rujan 2024 20:51