Život
StoryEditor

Smart predstavio mali električni crossover #1

17. Travanj 2022.
Smart #1_1

Maleni Smart više nije tako malen s novim modelom naziva #1 ili broj jedan. Najavljen prošle godine na sajmu automobila IAA Mobility u Münchenu, prošloga tjedna novi je Smart doživio i službenu premijeru. Kao što smo rekli, Smart više nije maleni gradski automobil jer je novi broj jedan dugačak 4270 mm, s međuosovinskim razmakom od 2750 mm, što ga svrstava u klasu iznad. Smart broj jedan dolazi s elektromotorom snage 272 KS te postiže najveću brzinu od 180 kilometara na sat.

Baterije su kapaciteta 65 kWh te nude doseg od 440 kilometara prema WLTP ciklusu. Novim modelom Smart kreće u pohod na električno tržište automobila, a kao najveći konkurenti izdvajaju se Volkswagen ID.3., Hyundai Kona i Renault Megane E-Tech.

Proizvođači novog Smarta hvale se velikom prostranošću kabine, koja je u potpunosti digitalizirana, a funkcijama je moguće upravljati i putem pametnog telefona i pripadajuće aplikacije. Posebnost je da Smart dolazi s opcijom ‘posuđivanja‘, što znači da svoj automobil možete ustupiti nekomu tako da mu s pomoću aplikacije prebacite digitalni ključ. Cijene još nisu poznate, a prve isporuke očekuju se početkom 2023. godine. 

23. travanj 2024 13:40