Život
StoryEditor

Tvrtka MARS postigla rekordno smanjenje emisija ugljika

30. Srpanj 2024.

Tvrtka Mars objavila je Izvješće `Plan održivosti kroz generacije´, za 2023. godinu, izvještavajući o značajnom napretku prema cilju postizanja nulte neto stope emisija do 2050. godine. Zabilježila je rekordno smanjenje emisija stakleničkih plinova (GHG) od 8 posto u cijelom lancu vrijednosti samo u 2023. godini u odnosu na početnu vrijednost iz 2015. godine. Od 2015. emisije stakleničkih plinova (GHG) u lancu vrijednosti tvrtke smanjene su za 16 posto (ili 5,7 milijuna metričkih tona - ekvivalent emisijama stakleničkih plinova (GHG) koje proizvodi više od 1,3 milijuna automobila na benzin godišnje), dok je poslovanje naraslo za više od 60 posto na više od 50 milijardi dolara. 

Kada je tvrtka Mars prošle godina objavila akcijski plan The Mars Net Zero Roadmap, obvezala se uložiti  više od milijardu dolara tijekom sljedeće tri godine – i nastaviti ulagati financijska sredstva po potrebi sve dok se postigne nulta neto stopa.  

- Prošle godine smo objavili naš Net Zero Roadmap obećavajući ubrzanje smanjenja emisija ugljika, a s ovogodišnjim rezultatima ostvarujemo našu poslovnu strategiju nastavka rasta uz smanjenje emisija ugljika. Pred nama je još uvijek dug put, ali nastavit ćemo slijediti znanost i pokazivati kako odgovorno poslovanje može biti uspješno i činiti dobro - kazao je Predrag Milinčić, regionalni direktor za Mars Balkan.

Budući da gotovo 60 posto ugljičnog otiska lanca vrijednosti tvrtke dolazi iz poljoprivrede, tvrtka Mars proširuje nove inicijative za klimatski pametnu poljoprivredu kako bi potaknula daljnju dekarbonizaciju. Ove inicijative imaju za cilj poboljšati zdravlje tla i otpornost farmi – uz pružanje ključne financijske podrške i obuke za poljoprivrednike kako bi se ubrzalo usvajanje praksi regenerativne poljoprivrede. 

- Naša najnovija smanjenja emisija ugljika pokazuju da smo na dobrom putu da postignemo smanjenje od 50% do 2030. godine. Iako smo ponosni na ovaj napredak, svjesni smo da je još posla pred nama i radujemo se nastavku našeg napredovanja. Izuzetno je važno ojačati naše programe s poljoprivrednicima kako bismo pomogli u prijelazu na klimatski pametnu i regenerativnu poljoprivredu - izjavila je Vanja Vagić, voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Mars za UBBAI regiju. 

16. rujan 2024 19:07