Život
StoryEditor

U igru simulacije života, Sims 4 uvedeni transrodni i likovi s tjelesnim oštećenjima

10. Veljača 2023.
Kreator igrice, kompanija EA, objavila je da će novo ažuriranje omogućiti igračima da dizajniraju likove sličnije sebi

Igra simulacije života koja se pune 23 godine ne skida s ljestvica najpopularnijih PC igara, ažurirala je posljednju verziju, Sims 4, i uvela opciju transrodnih linkova. Kreator igrice, kompanija EA, ovaj je update  opisala kao značajni korak naprijed u kreiranju igre koja je ‘raznolikija, inkluzivnija i bolje prezentira globalnu zajednicu‘.

Osim transrodnih, igrači mogu birati i likove s tjelesnim oštećenjima pa tako oni mogu imati vidljive ožiljke, nositi zavoje ili medicinska pomagala. Opcije će biti dostupne za kreiranje odraslih i likova u tinejdžerskoj dobi, a to će, vjeruju u EA, omogućiti igračima da u simulaciji stvarnog života dizajniraju likove sličnije sebi u stvarnosti. 

Najpopularnija igra

Ako je suditi prema komentarima na Twitteru, korisnici su oduševljeni novim updateom i smatraju da će on pomoći ‘stvarnim‘ ljudima, posebno pripadnicima mlađe generacije da prihvate različitost.

Iako je lansirana ‘davne‘ 2000.-te, franšiza Sims slovi kao jedna u najuspješnijih kad je riječ o prilagodbi trendovima na tržištu, ali i prihodima. Četvrta verzija je do prošle godine ostvarivala prihode od gotovo pola milijarde dolara godišnje, a do 2019. ukupna su se prihodi Simsa popeli na pet milijardi dolara.

Trenutno je aktivnih 10 milijuna igrača Simsa 4, a ukupno ju je igralo 80 milijuna korisnika na PC-iju, konzolama i mobilnim uređajima. Oko 38 posto igrača (najveći udjel) spada u dobnu skupinu od 18 do 24 godina, a igra je nešto više žena nego muškaraca. Koncem prošle godine, EA je Sims 4 učinila trajno besplatnom igrom, a najavljena je Sims 5 verzija.

28. travanj 2024 22:02